SRBIJA NA KOLENIMA: Ovo su svi gafovi novog šefa BIA! (VIDEO)
Foto: Stefan Jokić, AP, Pixabay

nagrađen posle svega

SRBIJA NA KOLENIMA: Ovo su svi gafovi novog šefa BIA! (VIDEO)

Bio je ministar odbrane u Vladi Srbije 2014. do 2016, a ostaće upamćen po prostačkom obraćanju novinarki Zlatiji Labović

Objavljeno: 12:47h

Mediji su tada prozivali Gašića da podnese ostavku jer je lično odobrio i poslao helikopter, iako je bio sa isteklim resursima i mnogobrojnim neispravnostima. Takav helikopter poleteo je po ličnom naređenju ministra odbrane, a u njemu su život izgubili beba iz porodice Ademović, zdravstveni radnici Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović i pripadnici Vojske Srbije Omer Mehić, Milovan Đukarić, Nebojša Drajić i Ivan Miladinović.

Još jedna od afera vezanih za Batu Gašića, zvanog "Bata Santos", kako ga zovu sugrađani je da se obogatio devedesetih švercom kafe "Santos".

foto: Profimedia / Zorana Jevtić

I Agencija za borbu protiv korupcije morala je da interveniše kada je Gašić u pitanju, pa je pokrenula postupak protiv njega kada je imao dve funkcije u isto vreme. Tada je bio na čelu Kruševca, centrala SNS-a ga je postavila za prvog u stranci na okružnom nivou, a onda je postao i poslanik u Skupštini.

A još jedna od interesantnih informacija koje su dospele u javnost u vezi sa bivšim ministrom, a budućim direktorom BIA je da Bratislav Gašić tvrdi kako je završio gimnaziju i ekonomski fakultet u Nišu, ali i to je dovođeno u pitanje jer sve što se o Gašiću znalo je da je svojevremeno u Trajalu radio kao keramičar. Mediji su spekulisali i dovodili u pitanje njegovu diplomu, a izjašnjavao se i o igranju svog sina u Crvenoj zvezdi:

U decembru 2015. premijer Vučić je, uz ogradu da Srbija mora biti moderna, pristojna i normalna zemlja.

- Moderna, pristojna i normalna zemlja može biti samo ona zemlja u kojoj se ne vređaju žene, u kojoj nemate mačističke i seksističke ispade, i to jedan jedan ministar ne može da dozvoli - pričao je onomad Vučić.

Šta se promenilo? Da li Srbija i dalje želi da bude moderna, pristojna i normalna zemlja?

(M. R.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.