SRBIJA NA KOLENIMA: Ovo su svi gafovi novog šefa BIA! (VIDEO)
Foto: Stefan Jokić, AP, Pixabay

nagrađen posle svega

SRBIJA NA KOLENIMA: Ovo su svi gafovi novog šefa BIA! (VIDEO)

Bio je ministar odbrane u Vladi Srbije 2014. do 2016, a ostaće upamćen po prostačkom obraćanju novinarki Zlatiji Labović

Objavljeno: 12:47h

Nekadašnji ministar odbrane i član Srpske napredne stranke Bratislav Gašić, koji važi za jednog od najpouzdanijih saradnika Aleksandra Vučića, biće na čelu Bezbednosno - informativne agencije (BIA), iako su njegove javne funkcije obeležili mnogi gafovi.

Bio je ministar odbrane u Vladi Srbije od 27. aprila 2014. do 5. februara 2016. kada je smenjen pod pritiskom javnosti, jer je 6. decembra 2015. uputio seksističku uvredu novinarki televizije B92.

Gašić je na zvaničnom događaju u Trsteniku dok se grupa novinara pripremala da uzme izjavu nakon obilaska fabrike Prva petoletka, novinarki Zlatiji Labović rekao da "voli novinarke koje lako kleknu". Ovakav neprimereni potez tadašnjeg ministra naišao je na osude medija, novinara, Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, ali i premijera Aleksandra Vučića.

Bratislav Gašić novi direktor BIA!

NEĆU NIŠTA DA VAM KAŽEM: Srbija priča o tome da je Gašić novi šef BIA, ali on nije raspoložen za priču

GAŠIĆ JE VREDAN I ODAN SVOJOJ DRŽAVI: Da li je Vučić ovim potvrdio da je bivši ministar novi šef BIA?

- Svako ko kaže ženi da klekne tera je u Sigurnu kuću, čak iako nema sličnu nameru, a znam da Gašić nema tu nameru, ali je on to uradio. Činjenica da je to uradio jedan od mojih najboljih saradnika naterala me je da razmišljam o sopstvenoj odgovornosti i da se zapitamo gde smo kao društvo, koliko želimo da poštujemo i koliko se poštujemo i posebno žene - naglasio je tada Vučić u svom obraćanju poslanicima.

Gašić je smenjen, međutim, za vreme predsedničkih izbora imao je veoma zapaženu ulogu u izbornom štabu naprednjaka, što pokazuje da je "čovek od poverenja" bez obzira na sve.

Međutim, ovo nije jedini gaf bivšeg ministra, a budućeg direktora BIA.

Samo 10 meseci pre nego što je novinarki rekao da "voli one koje lako kleknu", u padu helikoptera koji je prevozio bolesno dete za Beograd ugašeno je sedam života.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.