Šta bi Tito uradio da se danas digne iz groba? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

zasnovana na istorijskim činjenicama

Šta bi Tito uradio da se danas digne iz groba? (FOTO) (VIDEO)

Josip Broz je bio komunista, nemilosrdni diktator, vojskovođa i lider "trećeg sveta". Kako bi se ove njegove osobine uklopile u današnju geopolitčku situaciju?
Objavljeno: 23:07h

Osnivanje Komunističke partije Jugoslavije

Prva stvar koju bi Tito uradio, kad bi ponovo bio među nama, je osnivanje Komunističke Partije Jugoslavije. Iskustvo koje Tito ima u ovom poslu značilo bi permanentni rad na terenu, osvešćavanje naroda o klasnoj borbi i neprekidnu organizaciju Partije po svim nivoima. Sve postojeće levičarske partije bi se vremenom uključile u KPJ. Zbog imidža koji je Tito izgradio za 35 godina, kao i plodnog tla za prave levičarske ideje, partija bi veoma brzo prvo prešla cenzus, a onda postala vodeća u svim bivšim republikama.

Znamo da su skoro svi svetski lideri bili na Titovoj sahrani, ali niste čuli za njihove SULUDE ZAHTEVE! (VIDEO)

foto: beogradski sajam

Uspon ka vlasti

Posle nekoliko godina partijske borbe i jačanja, Titov cilj - dolazak na vlast - postao bi realnost, prvo u lokalu, a zatim i na nivoima država. Narod, sit tajkuna, kriminala, prevara i praznih obećanja, vratio bi se konceptu samoupravljanja - redovnim odlascima na more, odsustvu kriminala na ulicama, sigurnim radnim mestima, besplatnom i kvalitetnom zdravstvu i obrazovanju.

Na prvim izborima komunisti bi ušli u Parlament, u kojem bi, zahvaljujući svom fanatizmu, obrazovanju i posvećenosti, ali i spremnosti da se "ide do kraja" ubrzo "počistili" sve ostale partije.

foto: Fonet/AP

SVAKOG 4. MAJA U 15:05 CELA JUGOSLAVIJA BI STALA! Kako danas gledate na ovo? (ANKETA)

Nacionalizacija

Jedna od prvih stvari bi bio donošenje zakona o nacionalizaciji imovine i oduzimanju bogatstva od svih koji ne bi mogli da dokažu poreklo svog bogatstva. Što znači da bi veliki deo imovine koja je sada u rukama najbogatijih preko noći ponovo postala državna, odnosno društvena imovina. Drugim rečima, kontroverzni bogataši i njihove porodice bi, isto kao 45-te, ponovo završili na ulicama, obeleženi kao narodni izdajnici.

Suzbijanje kriminala

Za narko-dilere, razbojnike, sve vrste korupcije, privredni kriminal i ostale pojavne oblike pljačke, KPJ bi imala nultu toleranciju. U socijalizmu je kršenje zakona dozvoljeno jedino državi. Sankcije bi bile drastične, ponovo bi policajci tukli po bubrezima u gluvim sobama. Građani bi ponovo bili sigurni na ulicama svojih gradova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.