Šta bi Tito uradio da se danas digne iz groba? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

zasnovana na istorijskim činjenicama

Šta bi Tito uradio da se danas digne iz groba? (FOTO) (VIDEO)

Josip Broz je bio komunista, nemilosrdni diktator, vojskovođa i lider "trećeg sveta". Kako bi se ove njegove osobine uklopile u današnju geopolitčku situaciju?
Objavljeno: 23:07h

Danas se navršava 37 godina od smrti Josipa Broza Tita. Isto toliko, otprilike, traje kampanja pljuvanja po komunistima i bivšem doživotnom predsedniku SFRJ.

Na drugoj strani, postoje i oni koji ga još uvek idealizuju, govoreći da je bio političar kakav se jednom rađa, čovek bez mana i slično.

NISMO BRINULI DA LI ĆEMO OSTATI GLADNI KAO DANAS: Hrvati masovno došli na Titov grob, a sreli smo i goste iz Kine (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

Kakav god da je bio, niko mu ne osporava da je bio prilično vešt u vođenju rata i države, verovatno dosta veštiji od političara koji nas vode u poslednjih, već pomenutih, 37 godina.

Pitanje koje nas je zainteresovalo je kako bi se Josip Broz - u slučaju dešavanja iz nekog SF romana, u kojem poklopac na grobu u Kući cveća pomera, i maršal izlazi iz istog - ponašao u današnjim, bitno izmenjenim okolnostima.

ODLAZAK NAJVEĆEG SINA NAŠIH NARODA I NARODNOSTI: Pre 37 godina slivale su se reke suza Beogradom, Zagrebom, Sarajevom... (VIDEO)

foto: Profimedia

Evo kako mi mislimo da bi Tito, po vaskrnuću, definisao svoje planove:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.