KONFLIKT RUSIJA-NATO: Mora da usledi popuštanje, inače – TOTALNI RAT!
Foto: Fonet

loša iskustva

KONFLIKT RUSIJA-NATO: Mora da usledi popuštanje, inače – TOTALNI RAT!

Govoreći o vojnoj neutralnosti Srbije, ministar je rekao da postoje razlozi opredeljenja da se ne bude deo nijednog vojnog saveza, što je u slučaju Srbije regulisano skupštinskom Rezolucijom
Objavljeno:

Kao primer, on je istakao da godišnje imamo dve vežbe sa Rusijom i Belorusijom, a 16 vežbi sa zapadnim partnerima. - Kroz sve to se vidi naša politika vojne neutralnosti, a ono što je austrijski vojni zvaničnik rekao, to je jedna od tema koja je za Austriju bitna - rekao je Dačić. Mikser je naveo da unutrašnji razlozi EU ne treba da stvaraju bilo kakve prepreke. - Ako zemlja odluči da se kreće ka EU, onda je to odnos između te zemlje i EU, a ako zemlja odluči da ide u NATO, onda je to odnos između NATO-a i te zemlje - rekao je Mikser.

foto: Fonet

Kako kaže, veruje da je to suvereni izbor svake zemlje. - U našem susedstvu, na Baltiku, imamo zemlje koje su članice EU i one koje to nisu. Imamo zemlje članice NATO-a i članice koje su izabrale drugačiji bezbednosni aranžman i mi u potpunosti to poštujemo i prihvatimo -rekao je Mikser. Prema njegovim rečima, postoje zemlje koje su donele političku odluku da ne žele u članstvo, ali mogu imati dobrobiti od različitih oblika partnerstava sa NATO-om. - U potpunosti poštujemo ovakvu vrstu odluke i verujemo da NATO može biti od koristi za reformu i modernizaciju bezbednosne strukture zemlje čak i ako ta zemlja nije i ne želi članstvo u NATO - rekao je Mikser.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.