KONFLIKT RUSIJA-NATO: Mora da usledi popuštanje, inače – TOTALNI RAT!
Foto: Fonet

loša iskustva

KONFLIKT RUSIJA-NATO: Mora da usledi popuštanje, inače – TOTALNI RAT!

Govoreći o vojnoj neutralnosti Srbije, ministar je rekao da postoje razlozi opredeljenja da se ne bude deo nijednog vojnog saveza, što je u slučaju Srbije regulisano skupštinskom Rezolucijom
Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne želi da razmišlja o mogućem konfliktu Rusije i NATO.

On smatra da mora da usledi politika popuštanja, jer je alternativa tome totalni rat.

- Ne želimo uopšte da imamo takav crni scenario, da razmišljamo o tome. Nadam se da su svesni toga da mora da usledi politika popuštanja jer je alternativa tome jedan totalni rat što mislim da nikome ne pada napamet - rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Estonije Svenom Mikserom. On je na pitanje da prokomentariše izjavu izaslanika odbrane Austrije da će ta zemlja, ako se odnos Rusije i NATO pogorša, biti samo posmatrač, jer u takav konflikt ne želi da bude umešana, rekao da misli da će stvari otopljavati.

KNEZ LAZAR JE POBEGAO S KOSOVSKOG BOJA! Ovo će vam srušiti SVE što znate o srpskoj istoriji! - Naša želja je da odnosi otopljavaju i da ne bude velikih ratnih konflikta i dejstava - rekao je Dačić. Govoreći o vojnoj neutralnosti Srbije, ministar je rekao da postoje razlozi opredeljenja da se ne bude deo nijednog vojnog saveza, što je u slučaju Srbije regulisano skupštinskom Rezolucijom. Prema njegovim rečima, sa druge strane postoji mogućnost da to bude i deo nekog novog Ustava. Kako je naveo, to je različito od politike međunarodno priznate neutralnosti koju ima Švajcarska.

foto: Fonet

Dačić je rekao da imamo loša iskustva i sa zapadom i sa istokom, navodeći kao primere NATO bombardovanje, ali i vreme Staljina. - Naša je politka da ne želimo da budemo deo nijednog vojnog saveza, ali želimo dobru saradnju i partnerstvo. U tom smislu negujemo dobre odnose i koristimo sve mogućnosti za saradnju u okviru saradnje sa NATO-om - rekao je Dačić. Prema njegovim rečima, Srbija je dostigla najviši nivo koji jedna zemlja može da dostigne, a ne želi da bude članica NATO-a. - Sada treba koristiti sve te resurse - rekao je srpski šef diplomatije, navodeći da, sa druge strame, imamo dobre odnose i sa ODKB-om.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.