DRAGAN ŠUTANOVAC: Saša Janković je odličan zaštitnik građana, a biće još bolji predsednik Srbije! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

intervju nedelje

DRAGAN ŠUTANOVAC: Saša Janković je odličan zaštitnik građana, a biće još bolji predsednik Srbije! (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke, Dragan Šutanovac, u intervjuu za Espreso govori zašto je DS podržala zaštitnika građana Sašu Jankovića

Objavljeno: 16:48h

- Poučeni iskustvom proteklih tri, četiri godine ne možemo da damo konkretan odgovor. Moj pedosećaj je da parlamentarnih izbora neće biti, a sa druge strane Demokratska stranka se uveliko sprema i za predsedničke i za parlamentarne izbore, pa ukoliko dođe do parlamentarnih, verujem da ćemo napraviti mnogo bolji rezultat nego prošle godine.

foto: Filip Plavčić

Koji su budući planovi DS, da li je ona DS ikad više moguća i da li bi ta i takva Demokratska stranka bila jača od Srpske napredne stranke?

- Planovi su nam da ojačamo Demokratsku stranku. Ono na čemu radimo, tačnije imamo dva nivoa, spoljni i unutrašnji. Unutrašnji je organizacioni nivo na kome svakodnevno radimo. Ja sam svakoga dana na terenu, ne samo ja, već i potpredsednici, članovi, a sa druge strane, politika koju nudimo je potpuno nova politika, za nove probleme, za savremene porbleme u kojima se nalaze građani. Nudimo rešenja, što Demokratska stranka nikada od 2012. godine nije radila. U Skupštini Srbije ponudili smo više od 10 izmena dopune zakona, raznih zakona, kroz reforme, da život građana zaista bude na prvom mestu.

Kako komentarišete trenutnu političku situaciju, šta mislite o ekonomskim i političkim reformama?

- Mislim da su i jedne i druge reforme katastrofalne, i to se najbolje očitava po tome što ćete teško sresti građanina u Srbiji koji je srećan i zadovoljan, i koji će vam reći da je dan protekao fantastično, i da jedva čeka da sutra krene opet u nove radne pobede.

foto: Filip Plavčić

Da li će Srbija ući u Evropsku uniju, da li će uslov za ulazak biti priznavanje Kosova?

- Srbija ima dug put do dostizanja nivoa standarda koji su neophodni za ulazak u Evropsku uniju. Pitanja o samom ulasku ne bi trebalo da opterećuju građane, pre svega Vlada treba da bude opterećena standardizacijom srpskog društva, i to je nešto što je glavni interes građana Srbije, svih onih koji danas razmišljaju da odu iz Srbije ne bi li živeli u uređenim društvima. Mi želimo da uredimo Srbiju pa da ljudi dolaze u Srbiju, a ne da idu iz nje.

Kako svrgnuti Vučića?

- U aprilu mesecu ćemo imati već prvu šansu. Mi ćemo dati sve od sebe da to bude na izborima, u skladu sa zakonom. Verujemo da će na ovim izborima izborni proces biti mnogo demokratskiji nego što je bio na prošlim izborima, i organizovaćemo se da obrnemo pobedu, jer su oni koji su za Vučića spremni da čak lažiraju izborni rezultat, kao što se desilo na prošlim izborima.

foto: Filip Plavčić

Šta čega Srbiju ako SNS opet ubedljivo pobedi na izborima?

- Ne očekujem da SNS opet pobedi, a ukoliko se to, nekim slučajem desi, očekuje nas nastavak spirale propadanja, urušavanja institucija sistema, pravne države, ali i nastavak životnog standarda, koji je svakoga dana sve gori.

(Milka Radović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.