DRAGAN ŠUTANOVAC: Saša Janković je odličan zaštitnik građana, a biće još bolji predsednik Srbije! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

intervju nedelje

DRAGAN ŠUTANOVAC: Saša Janković je odličan zaštitnik građana, a biće još bolji predsednik Srbije! (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke, Dragan Šutanovac, u intervjuu za Espreso govori zašto je DS podržala zaštitnika građana Sašu Jankovića

Objavljeno: 16:48h

Predsednik Demokratske stranke, Dragan Šutanovac, u intervjuu za Espreso govori zašto je DS podržala zaštitnika građana Sašu Jankovića kao zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, da li Janković ima realne šanse da bude predsednik, da li će biti eventualnih parlamentarnih izbora, i kakav će biti ishod.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šutanovac nam otkriva koji su budući planovi Demokratske stranke, da li je ona DS više ikad moguća, i da li bi takva DS bila jača od SNS, govori o trenutnoj političkoj situaciji, o ekonomskim i političkim reformama, da li će Srbija ući u EU i da li će uslov za to biti priznavanje Kosova, šta Srbiju čeka ukoliko SNS opet ubedljivo pobedi na izborima, šta misli o Đinđiću, Tadiću, Vučiću...

Pogledajte novi Espreso intervju nedelje:

Podržali ste Sašu Jankovića kao zajedničkog predsedničkog kandidata. Zašto? Da li Janković ima realne šanse da postane predsednik Srbije?

- Ja mislim da će Janković biti predsednik Srbije, a podržali smo ga iz više razloga. On je na mestu gde radi kao zaštitnik građana pokazao svoje znanje, veštinu i umeće da tu svoju funkciju izdigne iznad lične funkcije, i da izgrađuje jednu instituciju koja je neophodna za svako građansko društvo. S druge strane, on je čovek koji poštuje pravnu državu, i insistira na tome, i mislim da je potrebno da na čelu ove države bude čovek koji poštuje silu prava, a ne prava sile. Takođe je u proteklih pet godina pokazao da je pravi zaštitnik građana, ne postoji građanin koji se njemu obratio, a da on nije pomogao. Saša Janković je odličan kandidat, a ja verujem da će biti još bolji predsednik Srbije.

Šta mislite o Jeremiću, koje su njegove šanse ako se kandiduje?

- O drugim kandidatima zaista ne razmišljam. Nismo nijednog momenta kalkulisali između više kandidata. Odlučili smo se pre svega za nekoga ko personifikuje politiku pre svega, a to je Saša Janković.

foto: Filip Plavčić

Da li će biti eventualnih parlamentarnih izbora, i kakav će biti ishod po vašem mišljenju?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.