MRKONJIĆ OTKRIO: Evo zašto volim Vučića, a zašto ne!
Foto: Dragana Udovičić, Beta/Milan Obradović

iskreno

MRKONJIĆ OTKRIO: Evo zašto volim Vučića, a zašto ne!

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić je rekao da ukoliko Vučić bude zajednički kandidat, imaće podršku SPS, a ukoliko to bude Nikolić - "razmisliće se malo"
Objavljeno:

- Aca Vučić je takmičar, on je sportista u duši, al ja mu savetujem da ne daje takve izjave... Ali, ja ga volim što je takav. Ima stvari zbog kojih ga i ne volim... Malo stručnjaka... Ne mogu samo političari da pričaju o velikim razvojnim projektima - rekao je Mrkonjić, i dodao da u društvu postoje dve vrste otpora, prva od građana, druga od lobija.

- Lakše je sa građanima nego sa lobijima. Zato, kako navodi, država mora da bude energična i da kaže lobijima stop, i da to stručnjaci moraju da rade i da se oni angažuju. Nije tačno da smo Branko Ružić i on nezadovoljni koalicijom sa SNS. Kada kritikuje, govori u svoje ime. Ja ako kažem sa 55 godina staža i 10 odlikovanja - to ne valja, deco - to ne znači da Mrka ne voli SNS - rekao je Mrkonjić.

Ipak, kako dodaje, tražiće da koalicija mora pre izbora da se dogovori iza kakvih rešenja stoji. "Ja nisam spreman da stojim iza rešenja ljudi koji su na funkcijama, a koji ne znaju ništa", navodi Mrkonjić. Ipak, nije precizirao na koje ministre misli.

foto: Petar Lazović

- Podsećam mlade ljude da Vučića prate i pomažu, a ne da se zaklanjaju iza njegovih leđa, a njemu savetujem da za projekte angažuje stručne ljude - kazao je počasni predsednik SPS.

Vlada Srbije ove godine moraće da izdvoji najmanje 1,2 milijarde dinara kako bi pomogla preduzećima nekadašnjih "Železnica" da isplate odštete radnicima za neisplaćen smenski rad, najavila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Komentarišući to, Mrkonjić navodi da je teška situacija u Železnicama: "Teško je nekog otpustiti, ja nikad nisam nikog otpustio, to je jedan od principa zbog kojih sam ja socijalista. Ne znam konkretan slučaj šta je... Vladu u celini podržavam u realizaciji projekata saobraćajne infrastrukture".

- Nigde u svetu nijedna železnica nije bila rentabilna, sve su na budžetu države, koliko je to - to je sada pitanje. Reforma kad se završi, železnica ima perspektivu i treba nastaviti realizaciju tih pruga, naveo je Mrkonjić, i dodao da ministarka Mihajlović "ima energije".

- Reforma preduzeća za puteve je počela u mom mandatu, ne znam što se stoji sa tim, nisam u toku - kazao je Mrkonjić.

Komentarišući situaciju u Srbijagasu koji vodi njegov partijski kolega Dušan Bajatović, i osvrćući se na gubitke, kaže da Bajatović ima probleme jer ga je država naterala da uzme preduzeća koja su imala dugove.

- Ja sam mu rekao da to ne uzima, mene država nije nikad mogla da natera da uzmem ono što neću, dodao je Mrkonjić.

foto: Petar Lazović

Govoreći o slučaju Savamala, kaže da i sa tim problemima, kao i sa brojnim drugim, nije trebalo da se odugovlači, da je razlog za to nedovoljna priprema i da "nije dobro što se sve politizuje".

- Savetujem ljude koji politizuju taj problem, da stanu jer će se upropastiti jedan od najboljih projekata... Ima drugih razloga zbog kojih možemo da se svađamo - naveo je Mrkonjić, i napomenuo da kritikuje samo ono što zna, dodajući da nikad ne kritikuje političke odluke, ali kako navodi - danas nije raspoložen za kritiku.

(Espreso.co.rs / N1)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.