MRKONJIĆ OTKRIO: Evo zašto volim Vučića, a zašto ne!
Foto: Dragana Udovičić, Beta/Milan Obradović

iskreno

MRKONJIĆ OTKRIO: Evo zašto volim Vučića, a zašto ne!

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić je rekao da ukoliko Vučić bude zajednički kandidat, imaće podršku SPS, a ukoliko to bude Nikolić - "razmisliće se malo"
Objavljeno:

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić je rekao da ukoliko Vučić bude zajednički kandidat, imaće podršku SPS, a ukoliko to bude Nikolić - "razmisliće se malo".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Aca Vučić je sportista, takmičar u duši, i ja ga volim zbog toga, a ima stvari zbog kojih ga ne volim - malo je stručnjaka, rekao je Mrkonjić.

SPS je uvek imala svog kandidata, i jedna ozbiljna politička opcija treba da ima svog kandidata, istakao je Mrkonjić gostujući na N1 televiziji.

Kako kaže, Nikolić je dobro radio svoj posao, pošteno, a dodaje da ukoliko Vučić bude kandidat "on će naravno pobediti u prvom krugu". Navodi da to rejtinzi pokazuju, a da prema njima Dačić treba da bude kandidat broj 2.

- Ivica Dačić je moj, ja sam mlađima ustupio mesto, i mislim da je red za mlađe ljude - dodao je.

Mrkonjić je mišljenja da je Dačić bolji kandidat od Nikolića, i naglašava da će se tek o tome razgovarati na organima stranke. Dodao je i da je važno da se vidi najpre šta su ideje i program koalicije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu da bi poraz kandidata Srpske napredne stranke na predsedničkim izborima značio njegov odlazak s mesta predsednika Vlade Srbije.

- Mislim da je Vučić to rekao brezopleto, u svom stilu, ali poštujem njegov takmičarski duh. Mislim da ne treba takve izjave da daje - rekao je na to Mrkonjić, dodajući da treba sagledati gde je Srbija stigla i šta je uradila.

Nastavili smo sve projekte koji su započeti i u prethodnim vladama, naveo je pobrajajući i druge rezultate, i dodao da je sve to je obaveza za Vučića.

foto: Fonet

- Ukoliko Vučić bude kandidat, SPS će podržati zajedničkog kandidata, ako to bude Nikolić - onda ćemo da razmislimo malo - navodi Mrkonjić, i dodaje da će se već u januaru znati šta je perspektiva.

- Ja sam čovek improvizacije, rizika, graditelj, kao ministar se i ne oblačim.

Ja sam bio protiv rekonstrukcije vlade i čestih izbora i stalno insistiram da je jedna vlada, za realizaciju ciljeva, malo - četiri godine je malo - kaže Mrkonjić, dodajući da je i sam mislio da je za koridore dovoljno četiri godine, pa se ispostavilo da nije.

Premijeru savetuje da ne daje takve izjave.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.