NIKOLA NIKODIJEVIĆ: Želimo da Savamala dobije epilog, da više skinemo teret s leđa! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

intervju nedelje

NIKOLA NIKODIJEVIĆ: Želimo da Savamala dobije epilog, da više skinemo teret s leđa! (VIDEO)

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, u intervjuu za Espreso govori šta je sve urađeno u njegovom mandatu od 2014. godine
Objavljeno:

Rekli ste da je neophodno da slučaj Savamala dobije epilog. Pa kako komentarišete taj slučaj?

- Nismo upoznati dokle se stiglo sa tim slučajem, jer to nije naša nadležnost. Postoje nezavisne institucije u ovoj državi, to svima mora da bude jasno, u toku je predistražni postupak koji vodi tužilaštvo. Čekamo rezultate predistražnog postupka, i mi smo zainteresovana strana da sazna šta se zaista desilo te noći u Savamali, pošto, dok god se ne bude saznalo, mi ćemo nositi taj teret na svojim leđima. A, verujte mi, nema nikoga ko više želi da se sazna istina i da Savamala dobije epilog, od nas u Skupštini, a verujte mi, kada se to završi, teško da će bilo ko od nas biti u tome.

Kakvu saradnju imate sa Sinišom Malim?

- Zaista sjajnu. Nismo se poznavali pre, i prirodno i dobro je za grad Beograd da gradonačelnik i predsednik Skupštine dobro sarađuju. Po karakteru, po obrazovanju i po iskustvu smo totalno različiti, i sjajno se dopunjujemo.

foto: Filip Plavčić

Kakav je Ivica Dačić kao šef, a kakav bi bio kao predsednik Srbije?

- Ja dugo radim sa Ivicom Dačićem. Upoznali smo se pre 18 godina, on je bio mlađi nego ja sada, a ja nisam bio punoletan. Naš odnos je pre svega odnos poštovanja, ali i odnos koji podrazumeva zajedništvo. On je vrlo tolerantan, nekada čak i preterano popustljiv. On je predsednik stranke koji je 24 časa dostupan za vas ako ga imate, i ako ste ikada u problemu, znate da imate nekoga ko će se naći za vas. Koju god funkciju u budućnosti da bude obavljao, Ivica Dačić će obavljati na najbolji način, u korist i za interes građana Srbije.

S obzirom da ste bili profesionalni fudbaler, otkud u politici? Vidimo da se puno bivših sportista otisnulo u političke vode, pa da li to postoji neka posebna nit između sporta i politike?

- Uvek se trudite da budete još bolji, svakodnevno se trudite da pobeđujete, i nikada ne odustajete. Deda je bio član SPS - a, njemu je to značilo, a kao malog me vodio svuda sa sobom. Odlučio sam da se aktiviram u SPS - u kada je SPS izgubio na izborima 2000. godine, kada su svi bežali iz njega, ja sam shvatio da ipak ima nešto što se zove ideologija, moral, čast, obraz.

(Milka Radović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.