Zovu ga Gvožđe: Na Fejsbuku reklamirao krvave obračune pasa, a za sebe tvrdi da je ljubitelj životinja!
Foto: Facebook / Lazar Gvožđe Marković

Policija pokrenula istragu

Zovu ga Gvožđe: Na Fejsbuku reklamirao krvave obračune pasa, a za sebe tvrdi da je ljubitelj životinja!

- U Prokuplju i Žitorađi organizuju borbe pasa. Kao i svaka kriminalna radnja i to se odvija na nepoznatoj lokaciji i u strogoj tajnosti. Imamo saznanja i za konkretne lokacije, ali ne možemo u javnosti da izađemo sa tim, to su podaci za policiju – kaže Biljana Vučetić, predsednik Udruženja "Šapica"
Objavljeno: 09:28h
foto: AP

Ovaj slučaj stigao je i do Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju koje je odmah naložilo policiji u Žitorađi da podignu krivičnu prijavu protiv Veljkovića pod sumnjom da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

- Intenzivno radimo na ovom slučaju - rekli su u policiji za ovaj list.

U Udruženju za zaštitu životinja “Šapica” iz Prokuplja naglašavaju da su sigurni da se radi o verodostojnim snimcima i da poseduju i video materijal gde se navodno u toku borbe pasa čuje i glas izvesnog mladića.

Mi sumnjamo da se u Prokuplju i Žitorađi organizuju borbe pasa. Međutim, kao i svaka kriminalna radnja i to se odvija na nepoznatoj lokaciji i u strogoj tajnosti. Imamo saznanja i za konkretne lokacije na kojima se organizuju borbe pasa, ali ne možemo u javnosti da izađemo sa tim, to su podaci za policiju – kaže Biljana Vučetić, predsednik Udruženja "Šapica".

Ona dodaje da je pre nešto vise od dva meseca Udruženju prijavljen gotovo raskomadan pas i to u školskom dvorištu, a da su očevidci tvrdili da su jadnog psa raskomadala druga dva psa koja je nahuškao nepoznati mladić.

- Očevici su nam rekli da je mladić namerno pustio pse na nedužnog lutalicu koji se tu zatekao. Na taj način on ih trenira za borbu – tvrdi Vučetić.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.