Zovu ga Gvožđe: Na Fejsbuku reklamirao krvave obračune pasa, a za sebe tvrdi da je ljubitelj životinja!
Foto: Facebook / Lazar Gvožđe Marković

Policija pokrenula istragu

Zovu ga Gvožđe: Na Fejsbuku reklamirao krvave obračune pasa, a za sebe tvrdi da je ljubitelj životinja!

- U Prokuplju i Žitorađi organizuju borbe pasa. Kao i svaka kriminalna radnja i to se odvija na nepoznatoj lokaciji i u strogoj tajnosti. Imamo saznanja i za konkretne lokacije, ali ne možemo u javnosti da izađemo sa tim, to su podaci za policiju – kaže Biljana Vučetić, predsednik Udruženja "Šapica"
Objavljeno: 09:28h

Prokupačka policija poslednjih nekoliko dana intenzivno radi na rasvetljavanju organizovanih borbi pasa u ovom kraju. Kako je objavio "Blic", prijavu je, zbog jezvih fotografija i snimaka krvavih borbi pasa koje na svom fejsbuk profilu objavljuje Lazar Veljković iz Jasenice kod Žitorađe, podnelo slovenačko Udruženje za zaštitu životinja "Zavod Pit".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Veljković je na svom fejsbuk profilu gotovo svakodnevno objavljivao krvoločne obračune pasa, a posebno pitbulova. Na jezivim snimcima mogu se videti psi koje huškaju da se kolju do smrti. Krv, zubi, režanje i jedan mrtav pas - tako se ukratko mogu opisati scene sa ovih surovih borbi.

Fotografije i video snimke koje je Veljković objavljivao uz komentare da se za "život mora boriti do smrti", uznemirile su članove Udruženja za zaštitu životinja koje je sve njegove objave fotografisalo, prikupilo i odnelo policiji uz prijavu.

Nakon što je policija primila prijavu i kontaktirala ovog mladića, on je ugasio svoj profil na ovoj društvenoj mreži i napravio novi pod drugim imenom, a potom počeo da se pravda da je slike i materijal skinuo sa interneta, i da je on ustvari "veliki ljubitelj životinja".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.