Kako smo dozvolili da se Karić izvuče s optužnicom za utaju 120 miliona evra?! I kako je preveslao 5 ministara pravde i 6 Vlada Srbije? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia / Nebojša Mandić / Marina Lopičić / Zorana Jevtić / Aleksandar Jovanović Cile

e, ovo je Bruka Srbije!

Kako smo dozvolili da se Karić izvuče s optužnicom za utaju 120 miliona evra?! I kako je preveslao 5 ministara pravde i 6 Vlada Srbije? (FOTO) (VIDEO)

Ko je kriv za ovakvu situaciju i kako je moguće da se čovek koji je optužen za takvu malverzaciju izvuče zbog zastarelosti optužnice?
Objavljeno: 15:45h

Sad smo došli u situacije da Karić, pored toga što može da se slobodno vrati u Srbiju, preko medija optužuje pojedine da u procesu protiv njega nije oštećena država, već on i zaposleni u njegovim kompanijama?!

- Postavlja se pitanje, ko je ovde oštećen? Ja, mi ili država koja je dobila još više stotina miliona evra svake godine od desetina hiljada zaposlenih kroz poreze, doprinose, zdravstvo, školstvo, obrazovanje i sve ostalo? Jasno je da je to politička akcija posle formiranja pokreta Snaga Srbije koji je zasmetao tadašnjoj vlasti jer su njihov protivnik i njihova koalicija potučeni do kolena. To je cela stvar, to je prava istina - demagoški će Karić.

Inače, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Bogoljuba Karića i još 14 osoba u septembru 2010.

Kariću se stavljalo na teret da je u periodu od 1998. do 2005. izvlačio novac iz telekomunikacione kompanije "Mobtel" i prebacivao ga račune drugih firmi u njegovom vlasništvu.

Optužnica je 2013. vraćena tužilaštvu zbog promene Krivičnog zakona – umesto zloupotrebe službenog položaja, bivši vlasnik „BK grupe“ koja je u svom sastavu imala desetine preduzeća, optužen je za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Viši sud do 2016. nije potvrdio optužnicu, ali je nije ni odbacio. U januaru te godine doneo je rešenje kojim je obustavio postupak protiv Bogoljuba Karića i još dve osobe jer je nastupila zastarelost.

Za ostale optužene, među kojima i Bogoljubovog brata Sretena Karića, sud je od tužilaštva tražio dopunu istrage.

Članovi porodice Karić posedovali su oko 40 firmi među kojima su bile "BK televizija", Univerzitet Braća Karić, Astra banka, kao i Karić fondacija osnovana još 1992. godine.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.