Kako smo dozvolili da se Karić izvuče s optužnicom za utaju 120 miliona evra?! I kako je preveslao 5 ministara pravde i 6 Vlada Srbije? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia / Nebojša Mandić / Marina Lopičić / Zorana Jevtić / Aleksandar Jovanović Cile

e, ovo je Bruka Srbije!

Kako smo dozvolili da se Karić izvuče s optužnicom za utaju 120 miliona evra?! I kako je preveslao 5 ministara pravde i 6 Vlada Srbije? (FOTO) (VIDEO)

Ko je kriv za ovakvu situaciju i kako je moguće da se čovek koji je optužen za takvu malverzaciju izvuče zbog zastarelosti optužnice?
Objavljeno: 15:45h

Kako je moguće da od početka procesa koji su po raznoraznim osnovama vođeni protiv njega, još od 2005. godine, preko njegovog odlaska iz zemlje 2006. godine, do dana današnjeg pravni poredak ove zemlje nije uspeo da dokaže krivicu za optužbu astronomskih razmera od 120.000 evra?

Kako je moguće da za tih 11 godina svi ministri pravde i nadležni tužioci nisu uspeli da procesuiraju do kraja Karića i ostale optužene u ovom slučaju?

Od trenutka kad je obznanjeno da je ukinuta licenca njegovoj najpoznatijoj firmi Mobtel do danas, kad se uključuje u jutarnje programe nacionalnih televizija, promenilo se verovali ili ne, čak šest (6) vlada i nijedna nije uspela da ga privede pravdi?!

Pošto su u najvišim državnim organima za ovaj domen nadležni ministri pravde, podsetićemo se i imena najviših državnih činovnika koje je Karić uspeo da pobedi, a da sve državne funkcionere i građane koji se zalažu za pravdu i legalizam postidi.

Prvi ministar vlade koji je ujedno i "rodonačelnik" postupka protiv Karića, bio je Zoran Stojković, kadar DSS, stranke koju je Bogoljub najviše napadao i optuživao da želi da je uništi. Njegov mandat je trajao od 2004. do 2007.

foto: Profimedia

Nakon Stojkovića, njegovu funkciju je nasledio kadar DS Dušan Petrović. I on je ostao na tom mestu od maja 2007. godine do jula 2008. godine.

foto: Fonet

Posle Petrovića, od 2008. do 2012, čelno mesto ministarstva pravde pripada Snežani Malović, takođe kadru DS.

foto: Fonet

A, onda 2012. godine počinje vladavina Aleksandra Vućića i Srpske napredne stranke. Na mesto ministra dolazi Nikola Selaković, i na tom mestu ostaje do 2016.

foto: Beta

Nakon izbora ove godine, Selaković se posvećuje fakultetu, dok na njegovo mesto dolazi Nela Kuburović, takođe kadar SNS.

foto: Facebook/NelaKuburović

I tako, dok su se ministri menjali, Bogi je opstajao i čini se - sve ih nadmašio.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.