NASTAVLJA SE OPSEŽNA POTRAGA ZA TELOM MALE DANKE: Evo gde policija danas pretražuje
Potraga za telom Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

JAVLJENO JE

NASTAVLJA SE OPSEŽNA POTRAGA ZA TELOM MALE DANKE: Evo gde policija danas pretražuje

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema

Objavljeno:

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za telom devojčice. Pretražuje se druga polovina Lazarevog kanjona. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi telo.

Pretražuje se drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara. Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

1 / 11 Foto: Nemanja Nikolić

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon deset dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Danka Ilić
foto: Nemanja Nikolić

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP "Vodovod" u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična dela.

Bonus video: UBISTVO DANKE ILIĆ OTVORILO STARO PITANJE - DO KADA NE BISMO SMELI DA SE ODVAJAMO OD DECE? Roditelji često prave ove greške

02:46

UBISTVO DANKE ILIĆ OTVORILO STARO PITANJE - DO KADA NE BISMO SMELI DA SE ODVAJAMO OD DECE? Roditelji često prave ove greške

(Espreso/Euronews/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.