DOBROSAVA GAVRIĆA ZABORAVILI U SAMICI: Arkanov ubica godinu dana nije izašao iz ćelije? (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

LUDILO!

DOBROSAVA GAVRIĆA ZABORAVILI U SAMICI: Arkanov ubica godinu dana nije izašao iz ćelije? (FOTO)

Dobrosav Gavrić (41), koji je osuđen na 35 godina za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana u Beogradu, već godinu dana je u samici zatvora u Južnoafričkoj Republici
Objavljeno:

On je, naime, tražio status izbeglice u JAR ističući da bi mu život u Srbiji bio ugrožen zbog osvete ukoliko bi bio izručen.

foto: Youtube printscreen

Ovaj zahtev Gavrića razmatran je prvi put 2012. godine, a podneo ga je odmah nakon hapšenja krajem 2011. Nakon nekoliko ročišta i žalbe Višem sudu u Kejptaunu, Gavriću je na kraju odbijen zahtev. Osnovni, a potom i viši sud nisu usvojili zahtev, naglasivši da je Gavrić "begunac od zakona".

Gavrić je, inače, uhapšen dok je radio kao vozač afričkog kralja podzemlja Sirila Bika, koji je ubijen u martu 2011. godine, ali njegov pravi identitet tada nije utvrđen.

Devet meseci kasnije, u decembru 2011. Gavrić je uhapšen, ovoga puta zbog posedovanja pet grama kokaina. Policija je u komunikaciji sa srpskom policijom utvrdila da se ne radi o Saši Kovačeviću, kako se Gavrić predstavio, nego upravo o beguncu.

Gavrić je osuđen 2006. na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića, komandanta Srpske dobrovoljačke garde, takozvanih "Tigrova", 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental".

Bez odgovora o izručenju Srbiji

Iako je Srbija zatražila izručenje Gavrića neposredno nakon hapšenja, Južnoafrička Republika do dana današnjeg punih pet godina kasnije ne samo da ga nije odobrila, već nije ni odgovorila na zahtev iz Beograda.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.