DOBROSAVA GAVRIĆA ZABORAVILI U SAMICI: Arkanov ubica godinu dana nije izašao iz ćelije? (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

LUDILO!

DOBROSAVA GAVRIĆA ZABORAVILI U SAMICI: Arkanov ubica godinu dana nije izašao iz ćelije? (FOTO)

Dobrosav Gavrić (41), koji je osuđen na 35 godina za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana u Beogradu, već godinu dana je u samici zatvora u Južnoafričkoj Republici
Objavljeno:

Južnoafričku upravu zatvora, naime, od početka aprila potresa skandal jer su u zatvoru "Helderstrum" u Kaledonu dvojica zatvorenika, koja su bila kažnjena boravkom u samicama, izvršila samoubistvo.

Putovao kao Hrvat Vlada, kad su ga uhapsili niko ga nije prepoznao: NEVEROVATNI DETALJI O LEGIJINOJ PREDAJI! (VIDEO)

Ova samoubistva, kako tamošnji mediji izveštavaju, ispituju se ponajviše zbog toga što su zatvorenici koji su se ubili u ćelijama bez kontakta sa ostalim osuđenicima proveli nekoliko meseci, što je znatno više od tri nedelje, koliki je maksimalni period na koji zatvorenik može biti poslat u samicu. Naime, i tamošnji zakon propisuje da osuđenik uključen u "ozbiljan ili ponovljeni prekršaj" može biti držan u samici najviše 30 dana.

Upravo zbog ova dva samoubistva, otkriveno je i da je Arkanov ubica u samici više od godinu dana (?!).

foto: Fonet

Delekile Klas, potparol zatvora, obrazložio je ovu odluku time da su u pitanju posebne okolnosti jer navodno Gavrić "strahuje za svoju bezbednost, zbog presude za ubistvo Ražnatovića".

Utvrđeno je da je Gavrić proveo godinu dana u samici u zatvoru, dok je mesec maksimum po zakonu

"Blic" do zaključenja ovog izdanja nije dobio odgovore na pitanja upućena u JAR, otkuda Gavrić trenutno u zatvoru, s obzirom na to da se u Srbiji već u tri navrata čulo da mu je odobren kućni pritvor sa takozvanom nanogicom.

Takođe je nejasno i obrazloženje da je Gavrić smešten u samici jer strahuje od osvete za Arkanovo ubistvo, s obzirom na to da je iste razloge navodio u svom zahtevu za azil u Južnoj Africi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.