ZBOG TIKTOK-A JOŠ 1 ŽIVOT UGAŠEN: Od opasnih trendova DRHTI cela Srbija, Emir LETEO 50 metara, nije mu bilo spasa
Emir R., Foto: Facebook

TUGA

ZBOG TIKTOK-A JOŠ 1 ŽIVOT UGAŠEN: Od opasnih trendova DRHTI cela Srbija, Emir LETEO 50 metara, nije mu bilo spasa

Sjenica tuguje zbog smrti Emira R.

Objavljeno:

U Sjenici je, u utorak oko 22 sata došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo dvadesetogodišnji Emir R, dok je njegov drug (17) koji je upravljao automobilom marke "pasat" teško povređen, a sve zbog još jednog snimka za društvene mreže!

Naime, Emir R. izašao je iz automobila kako bi snimio svog prijatelja, koji je želeo da velikom brzinom prođe pored Emira, da bi napravili video snimak za društvene mreže.

Maloletnik je izgubio kontrolu nad vozilom pri velikoj brzini i udario Emira koji je stajao uz ivicu puta sa telefonom u rukama. Automobil se prevrnuo na krov i završio od puta nekih 100 metara.

- Vozilo je Emira odbacilo više od 50 metara dalje, nije mu bilo spasa. Maloletnika su izvukli, bio je svestan, ali ozbiljno povređen i prevezen je u bolnicu - kaže izvor Kurira.

Opasni snimci

Emir R.
Emir R.foto: Facebook

Kao razlog zbog kog su mladići hteli da naprave video snimak navodi se društvena mreža TikTok. Profil maloletnika na ovoj mreži preplavljen je snimcima brze vožnje, fotografijama aubomobila i kamiona.

- On je voleo da doda gas i pokaže koliko automobil može brzo da ide. Bio je dobar u tome, ali je mlad, nekako je izgubio kontrolu, i eto šta se desilo - kaže jedan meštanin Sjenice i dodaje:

- Ne znam kako da se pomimo sa tim je ovako nešto oduzelo jedan mladi život i drugi ugrozilo... Užas!

Meštani navode i da mladić voli brzu vožnju i stalno snima kako divlja po putu.

- Na Tiktoku su mu samo snimci iz automobila, gde uz pojačanu muziku snima cajger koji pokazuje velike brzine, preko 100 na sat, pa čak i 200 na sat. Automobili koje je snimao uglavnom bolji, BMW i "audi". To snimanje brze vožnje mu je, kao i mnogim drugim mladim momcima, bio neki lajt motiv video klipova i stil. Nažalost, sve se pretvorilo u pravu katastrofu - priča nam izvor i dodaje da je trend snimanja "opasnih" klipova za Tiktok odneo još jedan život.

Tiktok

Snimci na Tiktoku neretko prestavljaju opasnost jer i mimo opasnih izaziva mladi teže ka tome da privuku što više pažnje i na taj način obična fotografija i snimak mogu biti jako opasni.

TikTok
TikTokfoto: Tamara Trajković

- Ovaj slučaj nažalost nije jedinstven i zbog društvenih mreža, u poslednje vreme najviše TikToka, mladi ugrožavaju svoje živote želeći da imaju savršenu fotografiju, opasan simak i da se dokažu - kaže izvor Kurira i poručuje:

- Roditelji moraju da obrate pažnju na ovakve stvari i sačuvaju svoju i tuđu decu!

Hapšenje

Nakon što su u bolnici obavljene sve analize i maloletnik zbrinut, on je juče uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- On se sumnjiči da je sinoć, oko 22 časa, na kružnom toku u Sjenici upravljajući "pasatom", bez vozačke dozvole, prešao na trotoar i udario dvadesetogodišnjeg pešaka iz Sjenice, koji je preminuo na licu mesta - navodi se u saopštenju PU Novi Pazar. Sedamnaestogodišnjak je priveden nadležnom tužilaštvu u ovom gradu.

Oproštaji

Kako se navodi, cela Sjenica stoji uz porodicu u ovim teškim trenucima, mole se molitve za rahmet duše Emira R. i za brzi oporavak tinejdžera.

- Emir je bio poznat kao dobar i plemenit čovek, njegov iznenadni odlazak ostavlja dubok ožiljak u našim srcima - naveli su građani Sjenice na Fejsbuku opraštajući se od mladića.

Prema njihovim rečima važno je da se ispita svaki detalj ovog slučaja jer je osumnjičeni još tinejdžer i da se dobro ispitaju sve okolnosti slučaja.

Bonus video:

00:52

OVO JE NOVI TIKTOK IZAZOV - DA LI MOŽE LUĐE? Korisnici poludeli: Biciklom se zaleću na automobile u brzini, ŠOK!

(Espreso/ Kurir.rs / D.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.