Andrija Drašković ponovo na optuženičkoj klupi! Prvo mu je ukinuta doživotna, a sada mu se PONOVO SUDI
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bez sporazuma

Andrija Drašković ponovo na optuženičkoj klupi! Prvo mu je ukinuta doživotna, a sada mu se PONOVO SUDI

Ministarka Nela Kuburović oglasila se tada i navela da između Srbije i Belgije ne postoji sporazum o izručenju, te da naši državljani neće biti izručeni ovoj zemlji.
Objavljeno:

Bez sporazuma Podsetimo, Andriji Draškoviću, Veselinu Vukotiću i Božidaru Spasiću početkom novembra sudilo se u odsustvu. Istog meseca doneta je presuda kojom su njih trojica osuđena na doživotne kazne. Ministarka Nela Kuburović oglasila se tada i navela da između Srbije i Belgije ne postoji sporazum o izručenju, te da naši državljani neće biti izručeni ovoj zemlji. U ovom postupku Drašković i Vukotić se terete da su bili u automobilu sa Andrijom Lakonićem i Darkom Ašaninom, koji su ubijeni 1990. i 1998. godine, dok se Božidar Spasić, tadašnji šef Državne bezbednosti, tereti da je organizovao ubistvo Envera Hadrija, koje se smatra za poslednju likvidaciju u režiji Udbe.

foto: Marina Lopičić

Bivši operativac Udbe Boža Spasić

ENVER HADRI JE BIO ALBANSKI TERORISTA Boža Spasić je objasnio da je Služba državne bezbednosti istraživala Envera Hadrija jer su imali informacije da je on terorista.

- On je bio aktivan član terorističke albanske emigracije, a svoje terorističke aktivnosti je maskirao kroz organizaciju za ljudska prava. Novac koji su albanski emigranti prikupljali u dobrotvorne svrhe koristio je za kupovinu oružja, koje je slao na Kosovo. Tim novcem je ubijeno preko 20 policajaca na Kosovu. Takođe, postojale su indicije i da je Hadri bio saradnik i srpskih tajnih službi - ispričao je Spasić.

(Espreso.co.rs / Izvor: kurir.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.