Andrija Drašković ponovo na optuženičkoj klupi! Prvo mu je ukinuta doživotna, a sada mu se PONOVO SUDI
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bez sporazuma

Andrija Drašković ponovo na optuženičkoj klupi! Prvo mu je ukinuta doživotna, a sada mu se PONOVO SUDI

Ministarka Nela Kuburović oglasila se tada i navela da između Srbije i Belgije ne postoji sporazum o izručenju, te da naši državljani neće biti izručeni ovoj zemlji.
Objavljeno:

BRISEL - Drugostepeni sud u Belgiji ukinuo je presudu nižeg suda kojom su nekadašnji obaveštajci Andrija Drašković, Božidar Spasić i Veselin Vukotić osuđeni na doživotni zatvor zbog ubistva kosovskog aktiviste Envera Hadrija 1990. godine. Očekuje se da će novi postupak početi u oktobru ili novembru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Sud je prihvatio našu žalbu, pa očekujemo da će novi postupak početi na jesen. Pretpostavljam da je ista odluka doneta i u odnosu na Veselina Vukotića i Božidara Spasića, protiv kojih se takođe vodio postupak i koji su osuđeni na istu zatvorsku kaznu kao i Drašković. U postupku će osim mene učestvovati i Draškovićevi branioci iz Belgije - rekao nam je advokat Andrije Draškovića Veljko Delibašić.

Andriji Draškoviću ukinuta DOŽIVOTNA KAZNA ZA UBISTVO ALBANCA

Ne veruje u novo suđenje Boža Spasić juče je potvrdio za Kurir da je presuda ukinuta u odnosu na njega i Veselina Vukotića.

- Andrijin advokat je uložio žalbu jer smo mi tamo osuđeni kao tim koji je učestvovao u likvidaciji Hadrija. Ono što čudi jeste da je statistički gledano u roku od mesec dana sproveden postupak, osuđeni smo, a presuda je i ukinuta istog tog meseca. Neverovatna je efikasnost pravosuđa, ili je to jedan cirkus koji je učinjen porodici. Moj advokat se nije žalio, jer nismo dobili presudu na način koji je u skladu sa zakonom. Advokat Delibašić je ranije najavio da će uložiti žalbu. Ne očekujem da će drugo suđenje uopšte biti održano - ispričao nam je Spasić.

foto: Marina Lopičić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.