NIJE MIRA JEDINA: Ovim Srbima se sudi DECENIJAMA, procesi se odlažu UNEDOGLED!
Foto: Interpol.int printscreen

Nikad kraja

NIJE MIRA JEDINA: Ovim Srbima se sudi DECENIJAMA, procesi se odlažu UNEDOGLED!

Pored nje, među optuženima su: Živka Knežević, nekadašnji Generalni sekretar Vlade Srbije, Mihalj Kertes, bivši direktor Savezne Uprave carina, Branislav Ivković, koji je obavljao funkciju ministra nauke i tehnologije i drugi

Objavljeno: 21:09h

Išao, plaćao advokata i gubio vreme

Dan nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 13. marta 2003. godine, u Palati pravde u Beogradu trebalo je da počne suđenje protiv Mire Marković i još deset optuženih, zbog navodnih zloupotreba sa dodelom stanova.

Markovićeva se nije pojavila na prvom pretresu - kasnije će se ispostaviti da je otišla u Rusiju, zbog čega joj se sudi u odsustvu. Njen izostanak nije zaustavio suđenje, ali se ono iz drugih razloga odvijalo veoma sporo. Većina pretresa zakazanih za 2003. godinu je održana i na njima su optuženi iznosili odbrane. Sud je odlučio da 27. oktobra te godine postupak krene od početka, “zbog protoka vremena”, kako se navodi u zapisniku sa suđenja. U narednim godinama pretresi su često odlagani, samo u 2005. godini najmanje četiri puta. Kada je jedan pretres te godine konačno održan, 10. novembra, suđenje je „zbog protoka vremena“ ponovo počelo ispočetka. Jedan od najčešćih razloga zbog kojih ročišta nisu održavana jeste nepojavljivanje svedoka. U zapisniku sa pretresa od 23. marta 2006. godine zabeleženo je da nisu pristupili svedoci Srđan Nikolić, Zlatan Peručić i Milunka Lazarević, iako se iz službene beleške „utvrđuje da je Predsednik veća telefonski kontaktirao sa svedokinjom koja je obećala da će pristupiti“ u sud.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDE!

(Espreso.co.rs / CINS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.