Ne samo da je prelepo, već ovo srpsko jezero krije i zlato?! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

eureka!

Ne samo da je prelepo, već ovo srpsko jezero krije i zlato?! (FOTO)

Da su na dobrom putu, potvrđuju početni rezultati, po kojima je u jednoj bušotini utvrđeno prisustvo 0,5 odsto bakra i skoro 0,7 grama zlata po toni rude
Objavljeno: 14:16h

Pored toga, ove dve kompanije sprovešće geološka istraživanja i na još tri lokaliteta u Timočkoj krajini - "Dubrava", "Padina" i "Železnik" - koja se nalazi u okviru Timočkog magmatskog komppleksa, za koji geolozi smatraju da je veoma bogat rudama bakra i zlata.

foto: Nebojša Mandić

JOGMEC je najveća japanska kompanija, koja je u vlasništvu države, koja se bavi eksploatacijom nafte, gasa i rudarenjem. U njihovom vlasništvu su brojna ležišta tih sirovina u Japanu, ali i drugim zemljama. "Mundoro" je kanadska istraživačka kompanija, koja je svetskoj javnosti postala poznata nakon što je u kineskoj provinciji Maoling pronašla rudnik zlata. Kanađani su prodali 95 odsto istražnih prava u toj oblasti Nacionalnoj rudarskoj kompaniji Kine, sa sedištem u Hongkongu. Kanađani, takođe, imaju istražna prava na još nekoliko lokacija u Srbiji, ali i u Bugarskoj, gde su fokusirani na potragu za ležištima bakra i zlata na Karpatima.

(Espreso.co.rs / Večernje novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.