BEZOBRAZNO POSKUPLJENJE MESA PRED PRVI MAJ! Evo koliko će nas udariti po džepu!
Foto: Stock

drsko!

BEZOBRAZNO POSKUPLJENJE MESA PRED PRVI MAJ! Evo koliko će nas udariti po džepu!

Kako se bliži Prvi maj, tako i cene mesa u Srbiji nerealno skaču
Objavljeno:

Pojedine velike mesare, poslednjih nekoliko dana, dva do tri puta su podizale cenu mesa. Uz to, zasad se, navodno, ne oseća neki pad prometa, tvrde trgovci.

foto: Stock

- U Srbiji se zna da pred Uskrs poskupe jaja, a pred Đurđevdan svinjetina i jagnjetina - kaže Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije. - Ovde ne postoji zdrava konkurencija ili neki načelni dogovor. Neobično je jedino to što je cena jagnjetine ostala ista. Ne znamo šta se dešava s tim na tržištu. To je jedan špekulantski odnos trgovaca i proizvođača prema kupcima. Jednostavno, zakon ponude i potražnje ne važi u Srbiji. To se desilo i sa jajima, a kad nije imao ko da ih kupi pala je cena. Očekujemo sličnu reakciju i sa mesom. Ekonomska stabilnost građana je izuzetno mala, pa ove cene neće baš tako lako proći dugo - dodaje ona.

Dečak Mićo ima 9 godina i nikad nije prohodao. Od stolara Mileta dobio je poklon koji ga je rasplakao! (FOTO) U Srbiji je prošle godine bilo 3,02 miliona svinja, od čega oko 356.000 krmača. Trend urušavanja stočarstva i te kako je uhvatio našu zemlju, jer je za poslednjih 10 godina nestalo više od 800.000 svinja. I pre godinu dana dogodio se sličan scenario. U trgovinama je svinjsko meso zbog nestašice skočilo za čak 150 dinara po kilogramu. Ipak, posle praznika cenovnici su se vraćali u normalu. Stručnjaci pretpostavljaju da će i ove godine biti isto i kako leto bude odmicalo da će cene da idu na niže.

(Espreso.co.rs/B92)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.