BEZOBRAZNO POSKUPLJENJE MESA PRED PRVI MAJ! Evo koliko će nas udariti po džepu!
Foto: Stock

drsko!

BEZOBRAZNO POSKUPLJENJE MESA PRED PRVI MAJ! Evo koliko će nas udariti po džepu!

Kako se bliži Prvi maj, tako i cene mesa u Srbiji nerealno skaču
Objavljeno:

U Srbiji vlada trend da sa dolaskom praznika cene proizvoda koji će se koristiti u većim količinama počinju da odlaze gore. Tako smo se pred Uskrs sreli sa problemom skupljih jaja, dok u susret Prvom maju idemo sa naprasno poskupelim mesom.

Tako, kilogram buta košta od 500 do 540 dinara, vrata bez kostiju oko 699 dinara, a mleveno od 450. I dok jedni tvrde da je cena namerno podignuta zbog predstojećih praznika, s druge strane, postoje teorije, da je ponuda tovljenika u Srbiji izuzetno loša, pa je kilogram žive vage dostigao u pojedinimi delovima naše zemlje i 200 dinara.

Srpska lekarka otkrila zašto se NAJVIŠE UMIRE U JANUARU! Kako vam se čini ovo objašnjenje?

Kako kažu u Ministarstvu trgovine, cena svežeg svinjskog mesa jeste poslednjih dana povišena, u proseku za 60 do 70 dinara, u zavisnosti od kategorije.

foto: Marina Lopičić

- Pre nekoliko nedelja razlog je bio Vaskrs, a sada Prvi maj i Đurđevdan - objašnjavaju u resornom ministarstvu. - Povećana je tražnja, a povećana je i cena tovljenika. Već polovinom maja dođe do stabilizacije cena, jer su sada porasle samo cene svežeg mesa, dok su prerađevine ostale iste. Nema baš neke nestašice mesa, već je definitivno povećana tražnja. Čak ni stočarima ne ide naruku ta "napumpana" i visoka cena, jer u roku od pola godine, ona drastično padne, pa bude višak na strani ponude. Svakako, veće cene nisu nikakvo iznenađenje za ovaj period godine. Prema našim saznanjima "otišla" je samo cena svinjskog mesa - dodaju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.