Siniša, gotov si: Država Malom oduzima zemlju koju je njegova porodica ILEGALNO prisvojila!
Foto: Dragana Udovičić

moraće da vrati državi

Siniša, gotov si: Država Malom oduzima zemlju koju je njegova porodica ILEGALNO prisvojila!

Spornih 10 hektara državnog zemljišta kod Vršca koristilo je preduzeće "Alfa Protein". Nakon privatizacije, ova firma je zemljište ilegalno poklonila kompaniji "Compost Group", u vlasništvu porodice gradonačelnika Beograda Siniše Malog
Objavljeno: 09:31h

Ovi papiri, koje "Compost Group" nije pronašao u svojoj arhivi, odnose se na dozvole za gradnju na spornoj zemlji koje je ovoj kompaniji izdala Opština Vršac. „Compost Group“ je godinu dana od nezakonitog preuzimanja zemlje na njoj gradio objekte gde je pokrenuo proizvodnju komposta – organske materije za uzgajanje šampinjona.

Pošto kompaniji budu dostavljeni papiri koji nedostaju, sud će moći da izrekne presudu.

foto: Fonet

Državni pravobranilac Goran Markov rekao je da smatra da dokumentacija koja je priložena sudu dokazuje da je zemljište državno i da stoga zemlja treba da se vrati državi.

Kako je Siniša Mali prisvojio zemljište

Preduzeće "Alfa Protein" koje je koristilo državno zemljište, privatizovano je 2003. godine kada ga je na aukciji kupio direktor Srđan Gajić. U to vreme, Siniša Mali radio je u Agenciji za privatizaciju i bio je zadužen za prodaju velikih državnih preduzeća.

Gajić je 2005. godine deset hektara državne zemlje nezakonito poklonio firmi "Compost Group", u vlasništvu porodice Mali. Poklonjenu zemlju porodica gradonačelnika iskoristila je da pokrene proizvodnju komposta.

Zbog ovog dela Gajić je prošle godine pravosnažno osuđen na dve godine uslovno, dok iz porodice Mali niko nije bio pod istragom.

KRIK je u serijalu "Gradonačelnikova priča" otkrio više sumnjivih poslova u kojima je Siniša Mali učestvovao.

(Espreso.co.rs/ krik.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.