ŠTA MU JE OVO TREBALO? Ovo će slomiti srce svima koji su odrasli uz Branka Kockicu
Foto: Dragan Kadić

neprijatno!

ŠTA MU JE OVO TREBALO? Ovo će slomiti srce svima koji su odrasli uz Branka Kockicu

- Kakva su to glupa pitanja? To je glupo. Kako ja mogu da kažem da li je lakše ili teže. Vi umišljate da sam ja pedagog. Ja sam samo glumac - zaurlao je glumac na novinarku
Objavljeno: 15:39h

Okreće se prema meni i kaže: "Pošalji pitanja na mail. Ne znam kada ću odgovoriti. Ali, tebi ću da odogovorim jer si iz Republike Srpske, a ja imam poseban osećaj prema Srbima".

I nestade. Negde na sceni. Branko… Kockica… Naš Branko… Onaj što nas je učio da se delimo samo na dobre i loše, kako da se ponašamo i da prema svima budemo uljudni…

U neverici odlazim… Ne dešava se to često, da se razumemo. Ne u pozorištima. Čitav vikend razmišljam i ne mogu da dokučim šta ljudi umisle da su. Znam da su novinari omraženi i s tim se borimo godinama. Isto tako znam da ni vi ne biste imali ni šta da gledate ni šta da čitate da nije nas. Da nije naših pitanja, kako biste o pojedincima saznali sve što znate? Da nije medija, da li bi bilo čuvenog Kockice?

Pitanja za njega više nemam. Samo poruku da smo ga voleli svi. Ceo Balkan. Sva deca osamdesetih. Potonuo je… Mornar koji je plovio morima mašte, kralj koji je vladao beskrajnim kraljevstvom, učitelj i vaspitač… Potonuo je. Junak mog djetinjstva postao je tragični lik.

I ne postoje, dragi Branko, glupa pitanja. Postoje samo glupi odgovori. To si, nažalost, i ti dokazao", završila je svoje iskustvo sa Kockicom novinarka iz Banjaluke.

(Espreso.co.rs / Lola magazin)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.