Dom zdravlja u Valjevu više para dao na telefone i internet, nego na medicinsku opremu!
Foto: Facebook / Dom zdravlja Valjevo

nema obrazloženja za trošak

Dom zdravlja u Valjevu više para dao na telefone i internet, nego na medicinsku opremu!

Valjevski Dom zdravlja potrošio je više za telefone i internet nego ukupno za kupovinu medicinske opreme i rekonstrukciju krova
Objavljeno:

- Troškovi slanja pošte su 1.072.000 dinara i obuhvataju pozive građanima za skrininge, za vakcinaciju i stomatološke preglede dece, tendersku dokumentaciju, preporučene pošiljke i doplatne markic. Troškovi rada radio stanice hitne pomoći i SBB priključak iznose 32.000, a pretplata na GPRS uređaje za fiskalne kase 79.000 dinara – saopštava Dom zdravlja.

Po tom objašnjenju, za mobilne telefone su potrošili 551.000 dinara za 139 umreženih MTS kartica, što je mesečno 330 dinara po službenom mobilnom. Internet ih je koštao 253.000 dinara za 200 računara.

U toalet samo uz ličnu kartu! Dom zdravlja Zvezdara ponižava pacijente sumanutim pravilima

- Troškovi za usluge fiksne telefonije bili su 2.895.000 dinara za 130 linija. I pored toga, potrošnja impulsa nije najveći rashod, nego zakup L3VPN mreže kojom je centralni objekat Doma zdravlja umrežen sa svim ambulantama, što je osnova za rad bez koje ne bi mogao da funkcioniše informacioni sistem – pravdaju se u Domu zdravlja.

Ova zdravstvena ustanova je prošle godine potrošila i pet miliona dinara za “stručne usluge”, a u izveštaju nema podataka kome i za kakve usluge je novac dat.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.