Dom zdravlja u Valjevu više para dao na telefone i internet, nego na medicinsku opremu!
Foto: Facebook / Dom zdravlja Valjevo

nema obrazloženja za trošak

Dom zdravlja u Valjevu više para dao na telefone i internet, nego na medicinsku opremu!

Valjevski Dom zdravlja potrošio je više za telefone i internet nego ukupno za kupovinu medicinske opreme i rekonstrukciju krova
Objavljeno:

Iako Dom zdravlja nije obrazložio trošak od 4,9 miliona dinara, vlast je bez pitanja usvojila izveštaj o njegovom poslovanju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po izveštaju o poslovanju u prošloj godini, Dom zdravlja je za kupovinu medicinske opreme izdvojio 2,4 miliona dinara, rekonstrukcija krova na zgradi Stomatologije koštala je 2,1 miliona dinara, ali su zato troškovi za telefone i internet bili skoro 4,9 miliona dinara, ili 400.000 dinara više nego za dve najveće investicije.

Gradsko veće u kome je na vlasti koalicija SNS i SPS bez rasprave je usvojilo izveštaj ustanove čiji menadžment većinom čine kadrovi i članovi Srpske napredne stranke.

Blic je od uprave Doma zdravlja zatražio objašnjenje za ove enormno visoke račune, ali umesto odgovora ustanova je na svom sajtu objavila kako je 4,9 miliona dinara potrošila na, kako je navedeno, slanje poštanskih pošiljki, troškove radio stanice hitne pomoći i SBB priključka, mesečne pretplate na GPRS uređaje za fiskalne kase, internet, mobilnu telefoniju i fiksnu telefoniju.

foto: Stock Thinstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.