Niški direktor tužio firmu u kojoj radi, na sudu dobio 140.000 dinara!
Foto: Beta/Saša Đorđević

Ovo može samo u Srbiji

Niški direktor tužio firmu u kojoj radi, na sudu dobio 140.000 dinara!

Kako piše u presudi, on je tražio isplatu od 140.000 dinara, plus kamatu od 1. januara 2016. godine “do konačne isplate”. Sud je presudio u njegovu korist, a naložio je, pored tražene sume, i isplatu sudskih troškova od oko 25.000 dinara
Objavljeno:
foto: Stock

- Tuženom (“Pčelica” prim. aut.) je uredno dostavljena tužba i upozorenje, tuženi u ostavljenom roku nije dao odgovor na tužbu, niti je osporio tužbeni zahtev - stoji u presudi.

U Osnovnom sudu je novinarima potvrđeno da je ova presuda postala izvršna 27. aprila. To znači da se “Pčelica” nije ni žalila na presudu po kojoj svom direktoru mora da isplati oko 200.000 dinara.

Ipak, i dalje je nepoznato da li je Jonić naplatio novac iz presude, kao i zašto je tužio firmu čiji je direktor dok su roditelji pozivani da ne tuže, već potpišu sporazum. Ovaj dugogodišnji gradski funkcioner već mesecima ne odgovara na telefonske pozive Južnih vesti.

Podsetimo, Zoran Jonić je direktor "Pčelice" od 2008. godine. Pre toga je bio profesor fizičkog obrazovanja i direktor Osnovne škole "Čegar". Dugo je bio član G17 i URS, a nedavno je prešao u SNS.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.