Niški direktor tužio firmu u kojoj radi, na sudu dobio 140.000 dinara!
Foto: Beta/Saša Đorđević

Ovo može samo u Srbiji

Niški direktor tužio firmu u kojoj radi, na sudu dobio 140.000 dinara!

Kako piše u presudi, on je tražio isplatu od 140.000 dinara, plus kamatu od 1. januara 2016. godine “do konačne isplate”. Sud je presudio u njegovu korist, a naložio je, pored tražene sume, i isplatu sudskih troškova od oko 25.000 dinara
Objavljeno:

Dok gradsko rukovodstvo apeluje na građane da ne tuže Grad i javne institucije, direktor niške "Pčelice" Zoran Jonić tužio je tu ustanovu jer mu nisu isplaćene jubilarne nagrade, a sud presudio u njegovu korist jer "Pčelicu" niko pred sudom nije branio, objavile su "Južne vesti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako su gradonačelnik, njegov zamenik i predstavnici nadležne gradske uprave više puta javno apelovali na roditelje da ne tuže “Pčelicu” koja im je boravak dece dokazano naplaćivala skuplje od onoga što je propisano zakonom, on je u aprilu ove godine tužio ustanovu koju vodi, jer mu nisu isplaćene jubilarne nagrade za 35 godina rada.

Kako piše u presudi, on je tražio isplatu od 140.000 dinara, plus kamatu od 1. januara 2016. godine “do konačne isplate”. Sud je presudio u njegovu korist, a naložio je, pored tražene sume, i isplatu sudskih troškova od oko 25.000 dinara. Ipak, i pored krajnje neobične situacije u kojoj direktor tuži "svoju firmu", pažnju privlači to što je sud presudio u njegovu korist jer “Pčelica” čak nije ni odgovorila na tužbu svog direktora.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.