SEĆATE LI SE DEVOJČICE SA 55 DIJAGNOZA? Molila je Srbiju za pomoć, a sada njena priča dobija ZAOKRET! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

Godine borbe

SEĆATE LI SE DEVOJČICE SA 55 DIJAGNOZA? Molila je Srbiju za pomoć, a sada njena priča dobija ZAOKRET! (FOTO)

Darija Petrović juče je u pratnji majke Gorice krenula na put

Objavljeno:
Suzana Trajković

Godine borbe.

Čekanje se napokon isplatilo zahvaljujući ljudima dobrog srca.

Darija Petrović, devojčica sa 55 dijagnoza, napokon će otkriti uzrok stanja u kojem je.

Naime, devojčica koja punih sedam godina ne zna od čega boluje i 50 raznih dijagnoza koje su joj dali lekari, napokon ide u inostranstvo kako bi se utvrdilo od čega tačno boluje.

Novac za to je skupila putem humanitarnih SMS poruka, jer pored svih obećanja, država nije izdvojila sredstva za njeno dijagnostiku i lečenje van zemlje.

Darija Petrović je u pratnji majke Gorice krenula na put. Specijalnim sanitetom uz anesteziologa, lekara i reanimatora Darija odlazi u bolnicu Beču.

foto: Privatna arhiva

- Uz nadzor doktora anesteziologa i reanimatologa Đorđa Filipovića i "Safe trans" obezbeđen je specijalan prevoz. Veoma au posvećeni i oprezni što se tiče Darijinog stanja. Dijagnostika i put su plaćeni zahvaljujuci fondaciji Budi human i dobrim ljudima - kaže majka devojčice.

Devojčicino stanje, kako kaže njena majka za Espreso, znatno se pogoršalo, zbog čega nije u mogućnosti da putuje avionom, već to mora činiti sanitetom.

- Zbog terapija koje su joj lekari ovde prepisali ona je završila u invalidskim kolicima i ne može da napravi više od 20 koraka - priča njena mama Gorica Lukić.

Ipak, nada postoji, a oni imaju razlog da guraju dalje jer je novac za njenu dijagnostiku sakupljen humanitarnim akcijama. Dariji će tamo urađena dodatna ispitivanja, a primiće i terapiju za ojačavanje organizma.

Nadamo se da će Darija tamo otkriti uzrok koji njen mladi organizam slabi svakog dana, i da će iz ove priče izaći kao pobednik!

Ovo je kratak podsetnik njene priče, koja je potresla celu Srbiju.

Ova devojčica inače je veliku buru u javnosti podigla kada se obratila državnom vrhu. Pismo u kojem je političarima sasula sve što misli možete pročitati ovde:

Bonus video:

ŽIVIMO KAO U GROBU, A USKORO NAS I ODATLE TERAJU! Priča Biserke i Ljube je najtužnija priča sa Kosova!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.