Ko je organizovao zasebnu proslavu, a ko je prvi put tada jeo u restoranu? HIT SEĆANJA JAVNIH LIČNOSTI NA MATURSKU NOĆ! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

otkrivamo

Ko je organizovao zasebnu proslavu, a ko je prvi put tada jeo u restoranu? HIT SEĆANJA JAVNIH LIČNOSTI NA MATURSKU NOĆ! (FOTO)

Proslava maturskih večeri je već uveliko u toku, a evo kako su naše poznate ličnosti provele taj dan i kako se u njihovo vreme proslavljalo

Objavljeno:

Još jedna javna ličnost kojoj smo evocirali sećanje na mladalačke dane je Marijan Rističević koji nam je potpuno iskreno i do detalja opisao svoju maturu.

foto: Stefan Jokić

- Matursko veče je održano u Hotelu Čortanovci na Dunavu. Sećam se svega, školskih drugova koje sam zbog odela jedva prepoznavao na prvi pogled. Sećam se i večere jer mi je to bilo prvi put da večeram u restoranu i da me služe konobari.

foto: Privatna arhiva

- Muzika je bila akustična a šuma oko hotela je bila zelena i čista. Školske drugarice bez školskih bluza, u haljinama su se pretvorile u lepotice.

foto: Privatna arhiva

Na ovu temu razgovarali smo i sa gej aktivistom Predragom Azdejkovićem koji nije baš mogao detaljno da nam opiše ovaj događaj iz svog vremena.

foto: Damir Dervišagić

- To je bilo pre 20 godina. Slavili smo u Interkontinentalu. Ne mogu baš mnogo da se setim, ali znam da su pred kraj svirali pesmu "Došlo doba da se rastajemo" i tada je pola odeljenja zaplakalo. Nosio sam crno Versaće odelo koje je bilo tada moderno od mikrofibera.

foto: Privatna arhiva

Prlilčno smo sigurni da se današnje mature proslavljaju potpuno drugačije nego u vreme kada su se naši sagovornici školovali. Bilo kako bilo, potpuno se slažemo sa njima da je matura završetak jednog perioda života a početak zrelog doba, te se u skladu sa tim treba i ponašati. Međutim, sve je stvar slobode izbora, na koji svaki pojedinac ima apsolutno pravo, jer svako vreme ima svoje breme.

(T. B.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.