Ko je organizovao zasebnu proslavu, a ko je prvi put tada jeo u restoranu? HIT SEĆANJA JAVNIH LIČNOSTI NA MATURSKU NOĆ! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

otkrivamo

Ko je organizovao zasebnu proslavu, a ko je prvi put tada jeo u restoranu? HIT SEĆANJA JAVNIH LIČNOSTI NA MATURSKU NOĆ! (FOTO)

Proslava maturskih večeri je već uveliko u toku, a evo kako su naše poznate ličnosti provele taj dan i kako se u njihovo vreme proslavljalo

Objavljeno:

Proslava maturske večeri predstavlja poseban trenutak u životu svakog pojedinca. Za tu priliku svi se potrude da izgledaju što otmenije i originalnije. Slavlja maturanata su u jeku, te smo tim povodom kontaktirali i naše poznate ličnosti ne bi li nam otkrili kako su se oni proveli na svojim maturskim večerima i kako se u njihovo vreme proslavljao kraj škole.

Prva nam se javila doktorka Nada Macura, koja nam je do detalja objasnila kako je izgledala njena odevna kombinacija za ovu priliku, kao i šta je tada bilo u modi.

foto: Marina Lopičić

- Sećam se da u to vreme, kada sam ja maturirala, crvena i roze boja nisu bile kompatibilne. Baš u to vreme, modni stručnjaci su zabranjivali te dve boje. Evo koliko je vreme demantovalo da crvena i roze apsolutno idu. Sećam se te moje haljine koja je bila prelepa, od neke roze svile, sa nekim narodnim vezom. Imala sam crvenu pletenu torbicu sa drškom. Mogu reći da sam se osećala baš lepo. U to vreme nije se toliko pio alkohol. U Rumi sam provela svoje matursko veče.

Međutim, fotografiju kojom bi mogla da posvedoči kako je izgledala u tom periodu, nažalost nema, jer kako kaže, nije volela da se slika.

Još jedna od onih koje se sećaju svoje maturske večeri je Sanda Rašković Ivić.

foto: Dado Djilas

- Mi smo imali malo drugačije matursko veče. Bilo je organizovano zajedno sa maturskim balom koji je bio u februaru. Bečkim valcerom se otvaralo matursko veče, bilo je jako svečano. Dečaci su bili u odelima, a devojke u balskim haljinama. Tada sam imala osećaj da se tada završava jedan period mog života, a počinje ozbiljnost.

Nažalost, ni ona nema fotografiju iz tog perioda, jer su sve njene fotografije izgorele.

Profesor dr Vojislav Šešelj imao je pravo "buntovničko" i nesvakidašnje matursko veče.

foto: Filip Plavčić

- Ništa mi upečatljivo nije ostalo u sećanju. Bio sam predsednik školskog komiteta i u sukobu sa direktorkom škole. Rekao sam joj da je perfidna da laže i da je antisocijalistički element. I onda je ona na nastavničkom veću glasala da ja dobijem kaznu.

Smanjili su mi vladanje na trojku i tako sam završio gimnaziju sa trojkom iz vladanja. Hteo sam da joj se osvetim pa sam odlučio da ne održimo jedinstveno matursko veče u Sarajevu, nego da svaki razred ode gde želi. Moje odeljenje je otišlo u Šibenik i tamo smo imali matursko veče. Od deset razreda samo su dva ostala da slave sa direktorkom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.