KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Vikipedija

tip za letovanje

KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)

Potrudili smo se da na jedno mesto skupimo sve utiske o najlepšim lokacijama na Lefkadi, kao i o cenama i uslugama

Objavljeno: 23:00h

Plaža Katizma je takođe jedna od najlepših plaža na Lefkadi. Ovo je jedina plaža na zapadnoj obali do koje je moguće doći autobuskim prevozom. Zbog lake pristupačnosti i načina na koji je uređena, ona je vrlo popularna kod mladih. Na njoj postoje suncobrani i ležaljke za iznajmljivanje, tereni za odbojku i tenis, a poznata je po paraglajdingu. Ako želite mir i tišinu, prošetajte ka jugu, gde ćete naići na nekoliko manjih uvala koje su obično prazne.

Sledeća plaža koja ulazi u naš izbor najlepših je izolovana Milos plaža. Nalazi se u blizini Agios Nikitasa, sa druge strane brda. Do nje stiže putićem i 20-o minutnim hodom. Taj put je zemljani, bukvalno preko brda, i zna biti zahtevan, pa je naša topla preporuka da se na planinarenje naoružate patikama. Takođe, za one koji bi radije da propuste ovu avanturu, postoji taksi brodić koji će vas iz Agios Nikitasa za 6 evra odesti i vratiti sa plaže. Ali, moramo vam reći da ovde zna neki put biti većih talasa, zbog čega taksi brodić odbija da prevozi putnike, pa ćete biti prinuđeni da prošetate. Plaža Milos je šljunkovita plaža i nije uređena. Na njoj ne postoje suncobrani ni ležaljke za iznajmljivanje, i sve od vode do hrane morate poneti sami. Južni deo Milos plaže je rezervisan za nudiste.

Zbog jedne stvari koju radi ova riba zgadiće vam se letovanje na tropskim plažama! (VIDEO)

Plaža Agiofili jedna od najlepših plaža na Lefkadi nalazi se blizu mesta Vasiliki na jugu ostrva. Ovo je uređena plaža od vrlo sitnog šljunka skoro peska. Plaža Agiofili je teško pristupačna zemljanim putem, postoji mali put makadam, i ne postoji parking blizu plaže. Kao konačan napor da pristupite ovoj plaži je i 40tak stepenika. Zbog ovakvog zemljanog pristupa iz Vasilikija postoje taksi brodovi koji voze na ovu plaži.

foto: Printscreen/Google streetview
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.