KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Vikipedija

tip za letovanje

KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)

Potrudili smo se da na jedno mesto skupimo sve utiske o najlepšim lokacijama na Lefkadi, kao i o cenama i uslugama

Objavljeno: 23:00h

Takođe, postoje još neke atrakcije koje ne smete da propustite ako se uputite na Lefkadu.

Na prvom mestu, to su vodopadi Dimosari, svega 3 kilometra udaljeni od grada Nidri. Šetnja pored reke prirodnim putevima je pravi užitak, kome kao šlag na tortu dolaze neverovatni Vodopadi na kraju šetnje, koji formiraju pravi prirodni bazenčić u kome se možete okupati i osvežiti. Ovi vodopadi najlepše izgledaju u aprilu i maju kada i nije baš vreme letnjih poseta Lefkadi, ali su svakako aktuelna atrakcija čitave godine.

Planinsko seoce Egluvi je skriveno mesto, koje je svoj zaklon našlo u središtu ostrva, odnosno u brdima Lefkade, na oko 15 km udaljenosti od istočne obale Lefkade. Do Egluvija vodi direktan put, koji blagim penjanjem dovodi do ovog zaista unikatnog mesta i pravog pokazatelja kako žive meštani jedne neverovatno popularne turističke destinacije, koje ipak zadržava svoje “ja”. Upravo ovde se nalaze, nećete verovati, silosi i kamene kućice, koje poreklo vode još iz kamenog doba, a koje su u istu svrhu služili antičkim Grcima, da bi takvu tradiciju zadržali i današnji stanovnici Lefkade i ovog lepog brdskog mesta. Kuće meštana, dvospratnice sa svojim žućkastim krovovima, pružiće pravi ruralni doživljaj Lefkade, a donekle i cele Grčke.

PAKUJTE KOFERE! Ovo je TOP 10 najpoželjnijih destinacija za putovanja! (FOTO)

foto: Printscreen/Google streetview

Usamljena Crkva Svetog Ilije pruža pogled koji čini da se osetite kao da ste na vrhu sveta i da ni za šta ne postoje prepreke. Takav osećaj je neizbežan s obzirom na to da se Agios Ilias, odnosno mestašce na kom se nalazi istoimena crkva, nalazi na najvišoj tački ostrva, nedaleko od pretohdno pomenutog sela Egluvi, a koje pruža pogled na celokupno ostrvo, Jonsko more koje ga okružuje i okolna ostrva do kojih, pomislićete, možete da preletite. Upravo ova crkvica belih zidova i plave kupole je mesto na kom se u julu, uoči praznika sv. Ilije održava liturgija u sećanje sv. proroka Ilije, koju prati gozba i proslava meštana pomenutog Egluvija, a koji ima posebno značenje za meštane Lefkade.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.