KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Vikipedija

tip za letovanje

KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)

Potrudili smo se da na jedno mesto skupimo sve utiske o najlepšim lokacijama na Lefkadi, kao i o cenama i uslugama

Objavljeno: 23:00h

Najveći broj plaža koje zavređuju pažnju nalazi se na zapadu ostrva, pa bi logično bilo i da smeštaj potražite na toj strani. Međutim, ovde nailazimo na problem, budući da naše agencije u najvećoj mere rade istočnu obalu. Od zapadnih mesta sarađuju eventualno sa mestom Agios Nikitas. Takođe, smeštaj na zapadu ostrva je skuplji. Tako za vilu u Blizini Agios Nikitasa u sezoni treba izdvojiti najviše 320 evra, dok cene smeštaja na istočnoj obali u sezoni uglavnom ne prelaze ne prelaze 290 evra. U predsezoni, najjeftinije ponude u gradu i luci Nidri mogu se naći i za 50 evra, dok je najjeftinija ponuda u Agios Nikitasu 95 evra. Zato preporučujemo da prilikom iznajmljivanja smeštaja uzmete u obzir sve faktore, pa i taj da ukoliko odete na letovanje kolima i naoružate se željom da krstarite drumovima ostrva u potrazi za najlepšim plažama, možete se smestiti i na jeftinijoj lokaciji na istoku.

http://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/148375/ima-li-ajkula-u-omiljenim-letovalistima-srba-u-jednom-od-najomiljenijih-morski-pas-je-ubio-zenu-video

Konačno, došli smo do plaža - glavnog razloga zbog koga smo ovde. Plaže Lefkade zaista su nepresušna inspiracija za pisanje, budući da ih ima mnogo i da je teško odlučiti se koja je lepša. Zato smo odabrali nekoliko koje su po našem ukusu, ali i mišljenju većine, najlepše.

Porto Kaciki je plaža zbog koje se dolazi na Lefkadu. Nalazi se na jugozapadu, a jedina otežavajuća okolnost koja joj ne ide u prilog je to što je teže pristupačna. Budući da je najposećenija, možete naići i na problem pronalaženja parking mesta. Takođe, i nakon toga potrebno je da se spustite niz stotinak stepenika kako biste došli do nje. Ali, kada konačno kročite na plažu, njena lepota će vas navesti da zaboravite na sve probleme koji su vas sputavali da dođete do nje. Litica koja se nalazi u njenoj pozadini pruža prirodan hlad dobrim delom dana. I kad ste već tu, ne propustite zalazak sunca, koji na plaži Porto Kaciki zna da bude nestvaran.

Plaža Egremni je alternativa popularnoj plaži Porto Kaciki, baš zbog toga i nju krasi epitet najlepše plaže na Lefkadi. Egremni plaža jedna od najdužih -ima oko 2,5 km. Šljunkovita je u uređena. Glavni problem koji podbija neke da se prepuste njenim čarima je to što morate preći 350 stepenika kako biste došli do nje. Silazak sa pogledom na tirkiznu pučinu i nije tako strašan, ali kad se treba popeti nazad, zna biti komplikovano. Ukoliko se ne usuđujete na ovaj korak, postoji i veliki broj brodova koji dovoze turiste na ovu plažu. Ali, litice, beli šljunak, čista voda i neodoljiv zalazak sunca su dovoljno jaki razlozi da se poseti ova plaža. Ako želite mir i tišinu, krajnji jug i sever ove plaže vam upravo to mogu ponuditi. Imajte na umu da je voda dublja na jugu nego na severu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.