KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Vikipedija

tip za letovanje

KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)

Potrudili smo se da na jedno mesto skupimo sve utiske o najlepšim lokacijama na Lefkadi, kao i o cenama i uslugama

Objavljeno: 23:00h

Lefkada je rajsko ostrvo koje se nalazi na zapadu Grčke u Jonskom moru, severno od Kefalonije i Itake, a južno od Krfa.

Glavni grad je Lefkas i nalazi se na severu ostrva. Lefkada važi za jedan od prirodnih bisera Grčke, budući da je autentična, očuvana priroda njen zaštitni znak. Prostire se na površini od 300 kilometara kvadratnih i ima svega 25.000 stanovnika. Lepota Lefkade je u njenoj netaknutoj, prelepoj prirodi i bajkovitim plažama. Ovde nećete naići na gradove koji vrve od turista i raznoraznih dešavanja, već ćete imati priliku da upoznate mirna seoca, čije će vas kuće navesti da se zapitate da li ste zalutali koji vek u prošlost.

Idete u Pargu na letovanje? Prvi put na jednom mestu - sve što treba da znate o ovom letovalištu (INTERAKTIVNA MAPA)

Razlog zbog koga turisti u sve većem broju posećuju ovo zeleno ostrvo jesu njegove plaže čija se lepota teško može rečima opisati. Bajkovita kombinacija svetlo sivog šljunka i peska i bledo do tirkizno plave boje mora, kombinacija su koja krasi sve plaže, i koja će učiniti da zaboravite na sve i prepustite se uživanju.

foto: Vikipedija

Budući da se najlepše plaže i druga mesta koja treba obići nalaze na različitim delovima ostrva, naša topla preporuka je da na letovanje odete automobilom. U prilog tome ide i činjenica da je Lefkada jedino grčko ostrvo za koje vam ne treba trajekt. Ona je sa kontinentalnim delom povezana mostom koji je dugačak 50 metara i pomera se kako bi propustio brodove. Takođe, od Srbije je udaljena ravno 1.000 kilometara. Ukoliko se odlučite za rent a car, postoje rentirajuće kuće koje vam mogu ponuditi usluge. Ovde vam moramo skrenuti pažnju na to da cene iznajmljivanja zavise od toga da li auto uzimate u sezoni ili van nje. U sezoni je, naravno, sve skuplje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.