Darija (16) ima 55 dijagnoza, živi u stalnim bolovima, ide joj krv iz usta, a država ne radi ništa da joj pomogne (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

Da njen osmeh NE ostane sećanje

Darija (16) ima 55 dijagnoza, živi u stalnim bolovima, ide joj krv iz usta, a država ne radi ništa da joj pomogne (FOTO)

Bol pokriva najlepšim osmehom, ali i pričama koje piše, sviranjem gitare...

Objavljeno: 11:17h

"Nije krvarila više od pola caše", zaključak je lekara, tvrdi njena majka. "A da li se neko pita koliko je krvi u toku noći progutala?" - pitam ja! - kaže njena majka za Espreso.

To je bila samo kap koja je prelila čašu, zbog čega je Gorica putem portala Espreso rešila da se oglasi i svoju priču podeli s celom Srbijom.

Do sada su svoju bitku bili tiho. Ustanove su uvek stajale po strani, a pojedinci pomagali. Više puta sakupljan je novac za Darijinu terapiju.

foto: Privatna arhiva

Devojčicini školski drugari i ljudi dobrog srca pomagali su da se sakupi novac za lekove koje kupuje u inostranstvu a koji su preskupi.

Da nesreća bude još veća, njena porodica iscrpila je materijalna i imovinska sredstva, a i ono što im je ostalo 2014. godine uništila je poplava.

Zbog pogoršanja njenog stanja, i predloga da se ona pošalje u inostranstvo na lečenje njena majka već je kontaktirala dijagnostičke centre u inostranstvu. Ono što 16-godišnjakinju sputava da ode i prvi put nakon svih godina dobije pravu dijagnozu jeste - novac.

foto: privatna arhiva

Svi dijagnostički centri su poslali predračune i cena je negde oko 30. 000 eura sa svim ispitivanjima, boravkom, avionskim kartama...

SMS broj za pomoć Dariji uskoro će biti aktivan.

Ovaj predivni osmeh mora da nastavi da živi. Ne smemo dozvoliti da nestane, i da ostane samo sećanje na Dariju.

Srbijo, pomozi!

kontakt osoba i podaci za pomoć Dariji su:

Kontakt: Gorica Lukić, Darijina mama Tel. 061 256 90 92 Adresa: Maršala Tita 29 15 316 Banja Koviljača

DEVIZNI RACUN: NA IME; DARIJA (Dragiša) PETROVIĆ RAIFFEISEN BANKA SWIFT: BIC RZBSRSBG IBAN: RS35265050000029391611

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.