ŽIVELA SAM NA SRPSKOM MINIMALCU! Ovo je bio moj lični HOROR! (FOTO)
Foto: Espreso

golo preživljavanje

ŽIVELA SAM NA SRPSKOM MINIMALCU! Ovo je bio moj lični HOROR! (FOTO)

Sproveli smo istraživanje kako da sa minimalnom zaradom, koja iznosi 22.620 dinara, preživite mesec u Beogradu, i šta možete da radite s tim novcem
Objavljeno: 22:44h

Da devojka jednom mesečno izađe u grad, podeli račun za taksi s drugaricom i u klubu popije dva pića, treba joj oko 2.000 dinara.

NAJBOGATIJE DRŽAVE NA SVETU IMAJU BRDO ZLATA ZLATA, a na kojem mestu je tu Srbija?

Znači da s 8.000 dinara treba da preživi mesec dana, odnosno s 260 dinara jedan dan. Da, doručak, ručak, večera i užine treba da stanu u tih 260 dinara dnevno! Naravno, valja uštedeti i neki dinar da bi se koji put otišlo s drugaricom na kafu.

U tom slučaju, govorimo o 230 dinara dnevno. To je 76 dinara po obroku! Šta jedan čovek da pojede za 76 dinara, a da ostane sit, i da to bude zdravo?

Pa samo 100 grama salame toliko košta, a nećemo govoriti da je to zapravo nezdrava hrana! Najjeftiniji hleb je 35 dinara, kesica kečapa isto. Za taj novac ne možete da kupite ni 10 jaja!

foto: Espreso

Naravno, bićete prinuđeni i da hranu kupujete na pijaci ili u velikim marketima, podrazumeva se, ono što je na sniženju, planski, računajući svaki dinar.

foto: Espreso

Dakle, s tim novcem možete doručkovati jaja, paštetu i jogurt, napraviti oskudniji sendvič sa salamom, kečapom i malo pavlake, jeftinije viršle...

Za ručak možete spremiti jelo koje ćete jesti tri dana - da li je to čorba s povrćem i malo piletine, musaka s krompirima i malo mlevenog mesa ili neka oskudnija pasta - odlučićete sami. Večeru možete i da preskočite - to je svakako dobro za liniju.

foto: Espreso

Da rezimiramo. S minimalcem u Beogradu možete da preživite - jedva. Možete da iznajmite sobu na periferiji, da se švercujete u prevozu, da se obučete jedva pristojno, da izađete jednom u grad i nekoliko puta u kafić, da jedete najjeftiniju hranu, da zaboravite na bioskop, pozorište, spa centar, grickalice i sokove i slične đakonije. Rođendane i slične proslave je smešno i da pominjemo.

Dobrodošli u Srbiju!

(B. Acković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.