KOLIKO SREĆE JE IMALA! SRPKINJA 2 PUTA PREŽIVELA TERORISTIČKI NAPAD! Za dlaku izbegla pucnjavu u Parizu i masakr u diskoteci!
Foto: Reuters

velika sreća

KOLIKO SREĆE JE IMALA! SRPKINJA 2 PUTA PREŽIVELA TERORISTIČKI NAPAD! Za dlaku izbegla pucnjavu u Parizu i masakr u diskoteci!

Silvija Stoiljković bila na Jelisejskim poljima kada se dogodio teroristički napad. U novembru 2015. bila u blizini "Bataklana"
Objavljeno:

- Sedela sam u Ulici Amlo, odmah iza "Bataklana", pila piće i čekala drugarice. Odjednom, ispred mene su počeli da trče ljudi, svi krvavi. Bilo je strašno - prenosi Silvija svoje potresno iskustvo.

I sada, kao i onda, telefon je odmah počeo da zvoni. Rodbina iz Francuske, ali i Srbije, raspitivala se da li je sve u redu.

foto: Reuters

- Umirila sam ih. Malo sam se više i umorila od svega što se dešava ovde. Rado bih otišla negde gde je mirno. Sve više razmišljam o Srbiji - zaključuje Silvija, inače rođena u Francuskoj, čiji je otac poreklom iz Kragujevca, a majka iz Prokuplja.

MRZEO POLICAJCE

Posle kraće konfuzije oko imena, utvrđeno je da se ubica zove Karim Šeurfi (rođen 1977) koji je proveo u zatvoru dugi niz godina, do marta 2015, zbog trostrukog pokušaja ubistva policajaca. Bio je pod prismotrom, ali je ipak uspeo da izvrši svoju mračnu nameru. U njegovim kolima pronađeni su ceduljica kojom je položio zakletvu Islamskoj državi, zatim Kuran, puška i nekoliko komada hladnog oružja. Troje članova njegove porodice u petak su i dalje bili u pritvoru.

MANIPULACIJA STRAHOM

Kandidatkinja za predsednika Francuske Marin le Pen tražila je način da iskoristi pucnjavu u Parizu kako bi skupila političke poene, rekao je francuski premijer Bernard Kaznev. On kaže da Le Penova gleda da "iskoristi strah bez trunke srama", dodavši da ništa u pucnjavi ne može da se dovede u vezu sa imigracijom. Le Penova je pozvala da se ponovo uvedu provere na granicama i da se iz zemlje izbace stranci koji su na listama za posmatranje obaveštajnih agencija.

(Espreso.co.rs / Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.