DEVOJKA UMESTO KIRIJE DOBIJA UVREDE I PRETNJE MAFIJOM: Stanari neće da izađu iz stana, NE ZNA ŠTA ĆE S NJIMA
ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

DRAMA

DEVOJKA UMESTO KIRIJE DOBIJA UVREDE I PRETNJE MAFIJOM: Stanari neće da izađu iz stana, NE ZNA ŠTA ĆE S NJIMA

Objavivši svoj problem pod naslovom "Stanari neće da izađu iz stana", devojka je napisala sledeće

Objavljeno:

Moguće da je i ranije bilo čestih problema na relaciji stanodavac - podstanar, međutim čini se da je u poslednjih godinu dana ta veza i te kako nestabilna. Dokaz tome su mnogobrojne priče koje možemo čuti svakodnevno, a jedna takva videla je svetlost dana ove nedelje.

Naime, na društvenoj mreži "Redit" neimenovana devojka koja je ujedno i stanodavac, požalila se da se našla u problemu zbog trenutnih stanara, koji kako kaže, iz stana ne žele da se isele, iako im je javljeno na vreme da to moraju učiniti. Uz psovke, vređanja i pretnje mafijom, kojima se stanari služe, devojka je potražila pomoć od drugih kako bi mogla da se postavi u datoj situaciji.

Rusi, Nekretnine, Pare
foto: Profimedia

Objavivši svoj problem pod naslovom "Stanari neće da izađu iz stana", devojka je napisala sledeće:

"Kao što naslov kaže. Nemamo sklopljen ugovor, javljeno im je mesec dana ranije kad treba da izađu, oni prete (između ostalog i mafijom), vređaju, govore da im ne pada na pamet da se isele. Šta raditi?", napisala je ona.

Korisnici Redita požurili su da pruže pomoć devojci u komentarima, mada je bilo onih i koji su se našalili iako je situacija devojci teško pala.

"Izbaci ga*ad na silu"

"Kakvom mafijom, nemaju stan a znaju "mafijase". Uzmi lepo i izbaci ga*ad na silu," glasio je jedan komentar, nakon čega je devojka odgvorila da ne bi volela da dođe do fizičkog sukoba, već bi radije zvala policiju.

Jedan korisnik napisao je da se našao u sličnoj situaciji, i objasnio kako je celu stvar rešio.

"Imao sam identičnu situaciju. To su prazne pretnje sa njihove strane i oni znaju da ne mogu da borave u stanu čiji si ti vlasnik bez tvoje dozvole. Tako da, ne mogu ti ništa i oni to znaju pa ti zato i prete. Ja sam svoj problem rešio tako što sam im dao vremena i oni su samo izašli čim su našli nešto drugo što im je odgovaralo. Znači, paralelno sa time što su mi pretili, sebi su tražili stan. Samo strpljivo i bice sve ok", glasio je utešni komentar.

"Ćale mi je sirovina"

Drugi korisnik se našalio sa devojkom, te njen račun da ne želi fizički obračun, napisao:

"Meni je ćale sirovina, dužna si mi 1.000 evra i odvaliće te moj ćale ako mi ne pošalješ (nadam se da ti je besmisao ovog sto pišes sad bolje predstavljena)", napisao je on.

"Izbaciću ih ja za gajbu piva"

Ostali komentari bili su raznoliki, od smešnih do onih komentara koji su zaista od pomoći.

"E ćao, mogu ja da ti rešim problem uz simboličnu novčanu nadoknadu. Javi se porukom ako si zainteresovana", "Izbaciću ih ja, za gajbu piva", "Pojedi ih", "Platiš nekog da ti reši problem silom", "Odeš u policiju i kazeš da su ti neke bu*ale u stanu. Oni nemaju nikakav papir da budu tu ali i ti si radila isto utaju poreza. Pitaće te policija kako su ušli", Izjuri ih go*njivom motkom, bukvalno.. Čuj mafija..", "Promeniš bravu kada nisu tu?", "Da li se računi vode na tebe? Mozeš da iskljuciš sve, struju, vodu i ako ima jos nešto od komunalija kao vlasnica stana. Oni bez ikakvog dokaza da je stan njihov ne mogu da uključe. Izaći će sami vrlo brzo, ukoliko iz osvete zbog svega ne naprave neku veću štetu u stanu", glasili su neki od komentara.

Tu je bilo i onih koji su sa pravne strane odgovorili vlasnici stana, da to što nema ugovor nije veliki problem, te da se može obratiti policiji, ali i da je minimalni otkazni rok zakonom o stanovanju i odrzavanju zgrada 3 meseca.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.