"NE ZNAMO ŠTA ĆEMO DA RADIMO, SVI SMO OSTALI NA ULICI": Baka Stana u čijem domu se desila EKSPLOZIJA očajna!
Poažr, Foto: Kurir

tužni prizori

"NE ZNAMO ŠTA ĆEMO DA RADIMO, SVI SMO OSTALI NA ULICI": Baka Stana u čijem domu se desila EKSPLOZIJA očajna!

"Ne zna šta može da bude uzrok eksplozije. Uplašila se za sve druge kako su", reči su stanarke zgrade koja je prva u pomoć pritekla baka Stani, inače vlasnici stana u Zemunu u kojem je rano jutros došlo do eksplozije.

Objavljeno:

Baka Stana, kako su je nazvale komšije, srećom u trenutku eksplozije nije bila kod kuće već kod sestre, a u potpuno uništen stan ušla je danas oko 10 sati u pratnji policije. Vidno potresena žena nije želela da daje izjave, a na pitanje kako je, je samo odmahnula rukom i počela da plače, a potom i ušla u zgradu ispred koje se nalazio njen nameštaj koji je potpuno izgoreo.

- Loše je, trese joj se vilica, veliki je to šok - dodaju komšije.

Takođe, u njenom stanu više nema ni prozora koji su potpuno izbijeni i stavljeni na ulicu sa nameštajem, delovima fasade i zida koji su otpali usled eksplozije.

Požar, Požar u Zemunu
foto: Kurir

Komšinica koja živi preko puta zgrade u kojoj se eksplozija dogodila u jednom trenutku je u pratnji policije ušla u Stanin stan i iz njega u jednom koferu iznela stvari.

Taj prizor je Stanu potresao, a nakon nekoliko minuta pregovaranja policije i komšija sa njom, odlučila je da ode ko komšinice kako bi se tu zgrejala.

I ostali stanari zgrade privremeno su otišli kod komšija, a kako će dalje, ni sami ne znaju.

Jedan od stanara nakon što je čuo eksploziju rano jutros izašao je iz stana kako bi pomerio automobil koji je bio parkiran tik uz prozor gde je požar i izbio.

Požar, Požar u Zemunu
foto: Kurir

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da ga iz sna bude nemili događaji.

- Iz autobusa sam vadio putnike kada se desio haos ovde u blizini, povređene u saobraćajnim nesrećama koje se dogode ovde uvek izlazim, jutros kad sam čuo da se nešto dešava odmah sam po navici izeleteo napolje. Video sam požar iz stana, odmah sam preparkirao automobil i tada je sve i počelo - kaže on.

Prema rečima stanarke Ane Butulije koja je inače i pozvala vatrogasce rano jutros, zgrada je neuslovna za život u narednom periodu.

- Moj stan i stan pored mog je poplavljen. U problemu smo velikom - rekla je Ana.

Požar, Požar u Zemunu
foto: Kurir

Kako navodi, povređene su izvlačili vatrogasci.

- Komšije i mi smo izvukli dve komšinice koje nisu mogle na glavna vrata da izađu jer je sve bilo blokirano. Sa prvog sprata, devojčicu, baku deku, mamu njenu izvukli su vatrogasci i sve je brzo odrađeno. Ne znam šta ćemo da radimo, svi smo ostali na ulici, valjda će Grad nešto da nam pomogne - rekla je Ana.

Podsetimo, jutros oko 7 sati desila se snažna eksplozija plinske boce u zgradi u Zemunu, u Tršćanskoj ulici nakon čega je jedan stan potpuno izgreo.

Kako saznaje "Blic", zgrada ima četiri stana, a na teren su izašle ekipe vatrogasaca sa 7 vozila i 29 vatrogasaca koji su lokalizovali požar i evakuaisali stanare. Četiri osobe od kojih su dva deteta starosti 4 i 7 godina, prevezeni su radi preventivnog pregleda na VMA.

Požar, Požar u Zemunu
foto: Kurir

Stan broj 2 površine od oko 50 metara kvadratnih je potpuno izgoreo.

Svi koji su prebačeni u bolnicu podvrgnuti su inhalaciji i nalaze se u dobrom stanju.

(Espreso/Blic/Dijana Bogosav)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.