NOVOSAĐANI BIRAJU PROJEKTE PUTEM PLATFORME "TVOJ GRAD":Adrijana Mesarović za Espreso o predlozima INVESTICIJA VIDEO
Novi Sad, Foto: Profimedia, Grad Novi Sad, Tamara Trajković

prva platforma ovog tipa u regionu

NOVOSAĐANI BIRAJU PROJEKTE PUTEM PLATFORME "TVOJ GRAD":Adrijana Mesarović za Espreso o predlozima INVESTICIJA VIDEO

Na platformi "TvojGrad" Novosađani mogu glasati za višegodišnje kapitalne projekte čiji su predlagači gradske uprave, gradska javna preduzeća i drugi korisnici javnih sredstava

Objavljeno:

Grad Novi Sad je putem platforme "TvojGrad" predstavio predloge višegodišnjih kapitalnih projekata za 2023. godinu.

Ova platforma je pokrenuta pre nešto više od godinu dana, a Novosađani mogu da se prijave na adresi tvojgradnovisad.rs i glasaju za jedan od 93 predloga kako bi pomogli gradskim vlastima da se odluče koji projekti će dobiti „zeleno svetlo” u 2023. godini

Grad Novi Sad je prva lokalna samouprava u regionu koja je na ovakav način građanima obezbedila mogućnost učešća u odlučivanju o pitanjima od javnog značaja u digitalnom okruženju.

Među predloženim višegodišnjim kapitalnim projektima našli su se i oni koji se odnose na uređenje mikrolokacija, projektnu dokumentaciju za parkove, nabavku mobilijara i slično.

Među ponuđenim projektima izdvaja se izgradnja pešačko-biciklističkog mosta na stubovima bivšeg Mosta Franca Jozefa, kao i parterno uređenje Ulice Modene nakon izgradnje podzemne garaže.

Most na stubovima Franca Jozefa
Most na stubovima Franca Jozefafoto: Grad Novi Sad

Uređenje Almaškog kraja naredni je projekat po visini planiranih izdvajanja.

Most na stubovima Franca Jozefa
Most na stubovima Franca Jozefafoto: Grad Novi Sad

Od ponuđenih projekata tu je i izgradnja nove Satelitske pijace, koja bi imala 157 tezgi, 19 rashladnih vitrina i oko 7.500 kvadratnih metara poslovnih prostora. Tu je i izgradnja fiskulturne sale za Gimanziju „Laza Kostić”, kao i proširenje fiskulturne sale u OŠ „Desanka Maksimović” u Futogu na 1.400 kvadrata.

Za 2023. godinu predloženo je 93 projekta, čiji su predlagači gradske uprave, gradska javna preduzeća i drugi korisnici javnih sredstava.

Svaki od navedenih projekata Novosađani mogu podržati svojim glasom. Broj prikupljenih glasova u okviru svakog projekta, uticaće na konačnu odluku o višegodišnjim kapitalnim projektima koji će se naći u budžetu Grada Novog Sada za 2023. godinu.

Sve predloge možete naći na sajtu "Tvoj Grad Novi Sad".

Novi Sad
Novi Sadfoto: Profimedia

O pomenutoj platformi i predloženim projektima razgovarali smo sa Adrijanom Mesarović, članicom gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Novog Sada, Gradske uprave za kulturu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.