Građani telima blokirali ogradu! Incident u kasarni u Novom Sadu! (FOTO)
Foto: Fonet

muškarac i žena pretili

Građani telima blokirali ogradu! Incident u kasarni u Novom Sadu! (FOTO)

Incident u kojem je došlo do verbalnih pretnji dogodio se danas u novosadskoj kasarni "Vojvoda Bojović" u Ulici Vojvode Bojovića
Objavljeno:

Neki od takozvanih "vojnih beskućnika" nalaze se u privremenim smeštajima i po 25 godina. U Novi Sad su stigli iz različitih delova bivše SFRJ prilikom povlačenja JNA, upravo na komandu te vojske. Trenutno u Novom Sadu u privremenom smeštaju živi 131 porodica sa 350 članova.

Inače, veliki broj stanova u ovoj kasarni uredili su sami građani, bez pomoći vojske. Neke od njih su dočekale samo kredom iscrtane granice njih stanova. Ostalo sve je bilo na njima.

Podsetimo i to da je upravo ovu kasarnu prvog dana 2017. godine posetio ministar odbrane Zoran Đorđević. On je tada naveo da upoznat sa problemima ovih porodica, te da njih nije moguće rešavati parcijalno.

foto: Ministartsvo odbrane

"Zato i želim da iznađem kompleksno, sveobuhvatno, a ne polovično rešenje. U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije je više od 19 hiljada problema istih, ili sličnih vašima. Novi Sad ima realne šanse da postojeće stambene probleme u narednom periodu rešava brže od drugih sredina", poručio je Đorđević najavivši da će podela većeg broja stanova uslediti uskoro.

(Espreso.co.rs/ Izvor: 021.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.