Slavsko žickanje je bruka, prestanite da reketirate decu! Ateisti Srbije napali SPC!
Foto: SPC

oštra poruka crkvi

Slavsko žickanje je bruka, prestanite da reketirate decu! Ateisti Srbije napali SPC!

Njihovu poruku Srpskoj pravoslavnoj crkvi vam prenosimo u potpunosti
Objavljeno:

Štaviše, ministarstvo se složilo sa verskim obredima, ali ne i sa plaćanjem sveštenika, bez prethodne saglasnosti službi ministarstva. Stiče se utisak da je ovo prostačko zavlačenje prstiju u džepove đaka, sprečeno samo zgražavanjem javnosti, a ne zbog odlučne akcije ministarstva.

Smatramo skandaloznim to što država, oličena u Ministarstvu prosvete i resornom ministru Šarčeviću, zapravo podržava uvođenje primitivnih, štetnih, sa prosvetom i obrazovanjem nespojivih vradžbina i mađijanja, u institucije koje i morale biti hramovi znanja i kritičke misli, a ne dogmi i bajalica.

Zahtevamo zato od Ministarstva prosvete i od nadležnog ministra, da smesta okončaju ovu štetnu praksu, ne samo u Osnovnoj školi „Vojvoda Mišić”, već u čitavom prosvetnom sistemu. Deo obaveza prosvetnih radnika je i da vaspitaju decu, uz učenje i obrazovanje mladih umova. Taj zadatak, jedan od najodgovornijih u svakom savremenom društvu, potpuno je omalovažen i obesmišljen, dovođenjem sveštenika, simbola dogmi, neznanja, korupcije i zelenašenja u javne škole. Taj zadatak je u potpunosti uništen, onda kada se dopusti da se deca reketiraju, za potrebe dodatnog neoporezovanog bogaćenja povlašćene, od zakona i morala izuzete grupacije građana ove navodno svetovne države.

Sprečite to, gospodine Šarčeviću. Stanite na put zaglupljivanju dece i obesmišljavanju školstva. Ostavite pozitivan trag i ostanite upamćeni kao čovek koji stoji na braniku obrazovanja, prosvete i nauke, a protiv mraka dogmatskih izmišjotina i besmislenih, a skupih bajanja sveštenika.

Zaštitite Vuka, Dositeja, Orfelina i decu kojoj bi morali biti uzori, od brutalnih nasrtaja zelenaša i lihvara u mantijama.

Učinite to. Ispravite makar deo zla načinjenog deci, jer već je kasno za sprečavanje štete. Sada je moguće samo je umanjiti.

UO Udruženja „Ateisti Srbije”.

Bonus video:

UDŽBENIK ZA VERONAUKU PISALA JE POREMEĆENA OSOBA: Ateisti Srbije žestoko isprozivali CRKVU I DRŽAVU!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.