SRAMOTA, SRBIJO! Jevrejskoj porodici Klajn u Pančevu ISCRTALI KUKASTE KRSTOVE NA KUĆI! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Pančevo RTV

život u strahu!

SRAMOTA, SRBIJO! Jevrejskoj porodici Klajn u Pančevu ISCRTALI KUKASTE KRSTOVE NA KUĆI! (VIDEO)

Bračni par Klajn, Slavica i Ljubomir, se prošle godine, posle 19 godina, vratio iz Kanade u svoju kuću u naselju Nova Misa u Pančevu
Objavljeno:

Supružnici Klajn za pomoć su se zbog lagerovanja snega ispred njihove kuće obraćali komunalnoj inspekciji, gradskoj Direkciji i Agenciji za saobraćaj kada je znak u pitanju, policiji posle skarednih poruka ispisanih na kući kada je na licu mesta i obavljen uviđaj. A Slavica svedoči da i dalje žive po strašnim pritiskom.

- Ništa tim komšijama loše nismo uradili. Nikakvog spora sa njima nemamo. Nismo se ranije svađali. Ne znam zašto to rade. Na kraju smo pisali i gradonačelniku Saši Pavlov. Dobili smo odgovor da će pri sledećem snegu komunalna inspekcija izaći ponovo na teren, objašnjava Slavica Klajn.

Supružnici Klajn za pomoć početkom januara obratili i Jevrejskoj opštini u Pančevu. David Montijas, predsednik Jevrejske opština ističe da su se odmah obratili gradonačelniku, načelniku Područne policijske uprave, ambasadi Kanade i lokalnoj RTV Pančevo.

foto: Printscreen Youtube / Pancevo RTV

- Bio sam na razgovoru u policiji. Očekujem od policije da ovaj problem reši tako da napadi na bračni par Klajn prestanu. Uopšte nije momenat i šteta se na ovaj način nanosi svima. I porodici Klajn, i jevrejskoj zajednici, i državi Srbiji i policiji, apeluje David Montijas.

A što se tiče počinilaca koji su na fasadi nacrtali kukaste krstove, njih su snimile kamere, a policija za njima traga. U međuvremenu policijske patrole češće obilaze Bačvansku ulicu u naselju Nova Misa. Kako svedoči Slavica Klajn to ne smeta komšijama da oko znaka i dalje parkiraju svoja vozila.

Ne tako davno, pre nekoliko godina, na pojavu kukastih krstova na fasadama centra grada reagovalo se njihovim simboličkim prekrečavanjem. To su zajedno radili predsednik Jevrejske opštine i tadašnja gradonačelnica, podseća RTV Pančevo.

Bonus video: BAKA KOJA ŠALJE POLJUBCE ŽIVI U VELIKOJ BEDI: Ljubica prosi jer tri mlada života zavise od nje! (FOTO) (VIDEO)

(Espreso.co.rs / RTV Pančevo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.