Jedan od najmoćnijih Srba služio je vojsku s desetarom Ramušem Haradinajem! Ovako je to bilo...
Foto: Beta, Aleksandar Jovanović Cile

sećanja iz jna

Jedan od najmoćnijih Srba služio je vojsku s desetarom Ramušem Haradinajem! Ovako je to bilo...

Većina Albanaca u jedinici slabo govori srpski. Među njima Ramuš iz sela Glođane jedini besprekorno govori srpski, upisao je fakultet, druži se sa svima...
Objavljeno: 15:50h

Većina Albanaca u jedinici slabo govori srpski i druže se uglavnom među sobom. Među njima Ramuš iz sela Glođane pored Dečana, jedini koji besprekorno govori srpski, upisao je fakultet, druži se sa svima, pa je i jedini od Albanaca u jedinici postao desetar.

ALBANSKI MEDIJI SLAVE I LIKUJU! Evo kako su reagovali na vest o puštanju Haradinaja! (FOTO) (VIDEO)

foto: AP

Trinaest godina kasnije, tokom bombardovanja i rata na Kosovu 1999. čitam u Vremenu tekst o Ramušu Haradinaju, vođi OVK iz okoline Dečana. Ispostavilo se, to je naš Ramuš iz kasarne.

ALBANCI NE ODUSTAJU! Posle Njujorka, Albanci zbog Haradinaja prave haos i u Beču! (VIDEO)

Pročitao sam posle da je nakon demonstracija na Kosovu 1989. otišao iz zemlje, jedno vreme je radio u Švajcarskoj kao obezbeđenje u diskotekama, vežbao borilačke sportove, oženio se Finkinjom i 1997. u osvit rata - ilegalno prešao Prokletije i priključio se OVK.

foto: Fonet

O svemu što se kasnije dešavalo imali smo prilike da čitamo i slušamo. Nikad se posle nismo videli ni čuli, a jednog dana verovatno ćemo saznati šta se desilo, pa je desetar JNA koji je perfektno govorio srpski i družio se sa ostalim vojnicima - toliko radikalizovan da je postao vođa OVK optužen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva. Da li je Milošević tokom suzbijanja tih studentskih demonstracija 1989. i "skidanja" Azema Vlasija, potpuno "odsekao" kosovske Albance od svakog dijaloga i ideje o zajedničkom životu sa Srbima? Posle Vlasija usledio je ekstremniji Rugova, posle njega još ekstremniji Tači.

DRECUN TVRDI: Albanski ekstremisti preko društvenih mreža ZOVU NA NASILJE!

Ili bi se to sve na Kosovu desilo i sa Miloševićem i bez njega? Sva ova pitanja su još uvek bez odgovora i slaba uteha onima koji su sa Kosova proterani ili su u ratu izgubili svoje najdraže"

CEO TEKST SAMO U ŠTAMPANOM IZDANJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD 19. JANUARA!

foto: Nedeljnik promo

BONUS VIDEO:

Miša Vacić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.