PROSJAKU U AUTOBUSU JE ZAZVONIO PRESKUP MOBILNI: Ko je zapravo prevarantkinja iz GSP i koliko ih još ima? (FOTO)
Foto: Youtube printscreen

istinu na videlo!

PROSJAKU U AUTOBUSU JE ZAZVONIO PRESKUP MOBILNI: Ko je zapravo prevarantkinja iz GSP i koliko ih još ima? (FOTO)

Čitaoci potvrdili pisanje Espresa da je prosjakinja o kojoj bruji zemlja lažna. Prenosimo i druge "šeme" koje koriste ostali prosjaci u Beogradu
Objavljeno: 11:53h

Postoji jedna devojka, sasvim pristojno obučena, čista koja me godinama startuje na dolaznom peronu autobuske stanice ili "kod konja" sa istom pričom "treba joj para za kartu". Pre nekih mesec dana me je startovala na početku Kneza, rekla sam joj da je prevarant i da ću zvati policiju na šta me je ona opsovala. Ne dajte novac prosjacima!

Davao sam im pare sve dok se jednog dana nisam opekao. Tramvaj polazi sa Banjice. Ja kao i obično stojim na kraju tramvaja. Na prvoj stanici ulazi dečačić romske nacionalnosti. Iskrivljen, razrok i nosi staku. Tuga ga videti. Moli za koji dinar. Ja mu dam dvadesetak dinara.

Skoro svako u tramvaju mu je dao ponešto para. Tramvaj staje na Trošarini i on izlazi. Okrenem se da vidim gde će sad da ide, a on odjednom poče radosno da maše štakom, ispravi se, pogled mu više nije razrok i ode u trafiku. Ja u čudu! Od tada nijedan prosjak dinara nije dobio od mene, a niti će dobiti.

foto: AP/ilustracija

Bila sam svedok događaja gde stariji čovek, prljav, u avgustu u nekom prljavom kaputu, smrdljiv, pocepanih patika prosi po autobusu, i seda preko puta mene i nakon 3 minuta zvoni mu android fine cene! Žene u autobusu skočiše na njega, kako ga nije sramota, a on ne obraćajući pažnju nastavi da se svađa preko telefona sa nekim od kuće i viče "imaš pored TV 2.000, imaš u ormanu 7.000, ima u činiji 4.000, pa šta što je sitno, neće ti kruna pasti sa glave" prekida razgovor, vadi iz džepa kaputa poprilicno debeo zamotuljak novčanica raznih vrednosti i broji. Ja sedim, gledam ga, kraj meseca, 3 dana do plate, da i dečka i mene sad okrenu na glavačke i istresu, neće naći 500 dinara ukupno, a oboje radimo.

Želimo da istaknemo da cilj ovog teksta nije da prozovemo sve ljude koji prose na ulicama, naročito ne one koji to rade iz nužde, ili gladi, već one koji se prosjačenjem bave kao prevarom!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.