ZAŠTO MRZIM ŽARKOVO I ZAŠTO ĆU GA UVEK MRZETI: Priča ove devojke digla je Žarkovo na noge! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić

BUdimo ljudi, a ne žarkovci!

ZAŠTO MRZIM ŽARKOVO I ZAŠTO ĆU GA UVEK MRZETI: Priča ove devojke digla je Žarkovo na noge! (FOTO)

Žarkovo mi se gadilo i pre kašikara, pljački i ubistva koji su od ovog predgrađa napravili srpski Bronks!
Objavljeno: 16:11h

Najbolje od svega je kad misle kako su urbani pa stalno ispravljaju dođoše koji obožavaju da pričaju idem "na" Žarkovo, umesto idem "u" Žarkovo. E, svaka vam čast, akcenat i poznavanje gramatike vam je bolji od ovog iz Bele Crkve.

foto: Stefan Jokić

Žarkovci teško prihvataju novajlije i mrzi ih doslovno da se upoznaju ili druže jer već imaju više od 40 rođaka samo sa majčine strane kojih ne mogu da se otarase.

Žarkovci su posebno ponosni kad pored milion zgradurina, "nikne" neki korisni objekat, kao što je to bio Super Vero. Pa su kao hijene obilazili radnike, nadgledali izgradnju i zapitkivali sto puta kad će biti gotovi radovi.

Na svečanom otvaranju, tukli su se motkama za 2 dinara jeftinije mleko, a sada Vero zjapi prazan. Jel sam pomenula da nisu baš originalni i da im smisao za humor nije jača strana?

Dolazimo polako do radio Mileva. Rojevi očiju koji iza zavesa kao da šalju poruku: "Vrati se, odakle si došao!", čim vide nekog ko nije Žarkovac. Šta li će ovaj tu, odakle li je, čiji li je? Naporno i za objašnjavanje.

Još jedan od razloga što mrzim Žarkovo je to što nema veliku, ljudsku poštu, već samo neke minijaturne ekspoziture i brdo baba i deda koji dave za svaku sitnicu. Takođe, taksi me izađe više od 1000 dinara iz centra svaki put, a ako se odlučim za bus, krdo kontrolora uđe u centru Žarkova svaki dan i tada nastaje prava drama i sočne psovke.

Naravno, nije sve tako crno, ima tu i dosta pozitivnih stvari, ali o tome drugom prilikom.

(J.J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.